Den femte PAX-boken är här – Gasten

Den femte PAX-boken är här – Gasten

15 oktober, 2015 | Bonnier Carlsen

Bokserien PAX är ett unikt urban fantasy-epos för mellanåldern, fyllt med drama, magi och action som utspelas mitt i idylliska Mariefred. Författarna Åsa Larsson och Ingela Korsell har tillsammans med serietecknaren Henrik Jonsson hittills gett ut fyra böcker i serien som totalt ska bestå av tio böcker. Gasten är den femte boken och liksom föregångarna Nidstången, Grimmen, Mylingen och Bjäran är det en riktigt gastkramande berättelse.

Om Gasten:

Tiden pulsar och mörkret vandrar in. Det är december och Mariefredsborna rustar för julmarknad och luciatåg, men föga anar de vilken kuslig lucia det kommer att bli för staden. En oskyldig lek blir snabbt farlig när en port skapas till den andra sidan och tre gastar börjar härja. Alrik och Viggo för en kamp mot klockan. Det gäller att bekämpa varelserna fort – innan folk gastkramas till döds!

Recensionsdag 26 oktober

Den 9-10 oktober hade Gasten världspremiär i Mariefred. Omkring 300 mellanstadieelever samlades för PAX-numerologi, pins-verkstad och förstås för att köpa den nya boken före alla andra och få den signerad av författarna Åsa och Ingela. Hela vinsten dessa dagar gick till World Children’s Prize. 

För recensionsexemplar, bilder eller information om boken, vänligen kontakta Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63