När hundarna kommer av Jessica Schiefauer Augustprisnominerad 2015!

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer Augustprisnominerad 2015!

19 oktober, 2015 | Bonnier Carlsen

Jessica Schiefauers kritikerrosade roman När hundarna kommer  är nominerad till Augustpriset 2015 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok!  

Augustpriset delas ut på Augustgalan måndagen den 23 november i Konserthuset i Stockholm.

– Den här berättelsen har funnits i mig länge, och jag är väldigt glad över att den har blivit nominerad, säger Jessica Schiefauer, som tilldelades Augustpriset 2011 för Pojkarna. 

Här presenteras samtliga nomineringar till Augustpriset 2015

Om boken:

Ester och Isak är två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Våren när de möts löper småstadstristessen sida vid sida med nynazistiska strömningar som blir allt synligare. De möts på en av festerna vid sjön och förändrar varandra föralltid. De älskar varandra vettlöst, men under sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Under sommaren misshandlas även en ung pojke till döds vid en stilla insjö, och Isaks lillebror var där när det hände.

När hundarna kommer är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Men det är också berättelsen om när Isaks lillebror Anton tog en annan människas liv.

Mer info finns här. 

Pressröster om boken:

”I gränslandet mellan ung och vuxen läsning befinner sig detta mästerverk av Augustprisade Jessica Schiefauer” Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

”När man når sista sidan känner man sig lika omskakad som efter en skittuff berg- och dalbana. Läs Schiefauers bok, och försök att inte säga något om den efteråt. Jag tror det är väldigt svårt.” Johanna Lindbäck, Västerbottens-Kuriren

”…viktigt att ha läst en bok som “När hundarna kommer”. Martina Montelius, Expressen

”…sällan har jag läst en roman som öppnar sådana djup och samtidigt visar sammanhang. Jessica Schiefauer släpper också in ljuset med ett språk, en text som på samma gång är sparsamt saklig men också genomsiktlig och ständigt i glittrande rörelse. /…/ Jessica Schiefauer skriver fram en kärlekens besatthet. /…/ Jessica Schiefauers berättelse och text går så nära, det är närmast omöjligt att lösgöra ett skeende från ett annat, en känsla från en annan. /…/ Det gör ont, det är vackert och det är viktigt. Storartad läsning”
Pia Huss, Dagens Nyheter 

Om författaren: 

Jessica Schiefauer är född 1978 och uppvuxen i Kungälv utanför Göteborg. Idag bor hon i Göteborg med sin familj. Vid sidan om författarskapet arbetar hon med kurser i språk och skrivande. Debutromanen Om du var jag (2009) fick ett varmt mottagande. Med Augustprisvinnaren (2011) etablerade sig Jessica Schiefauer som en av våra absolut mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. När hundarna kommer har rosats av kritikerna och tilldelades priset Spårhunden för boken under Bok- och biblioteksmässan 2015.

När hundarna kommer släpps även som ljudbok måndagen den 19 oktober och finns sedan tidigare både som inbunden och e-bok.

För recensionsexemplar, kontakt med författaren eller information om boken, vänligen kontakta Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63