Svenskt matterekord in i Guinness World Records

Svenskt matterekord in i Guinness World Records

19 november, 2015 | Bonnier Fakta

Mattecentrum och En bra start har slagit ett världsrekord i matematik som kommer att ge dem en plats i nästa års Guinness rekordbok. Hela 3 611 elever deltog i vad som nu alltså officiellt är världens största mattelektion. GUINNESS WORLD RECORDS™domare Jack Brockbank var på plats och efter noga räknande, tillsammans med ett flertal kontrollanter, avslöjade han att det tidigare rekordet, som innehas av Super Bimbel GSC i Indonesien, slogs med 706 elever. Världsrekordet togs för att uppmärksamma Barnkonventionen, med speciellt fokus på den 28:e artikeln – alla barns rätt till utbildning.

– Vi är fantastiskt glada att Sveriges elever har slagit ett världsrekord i matematik och det är ett steg mot att inspirera elever till att matematik är både roligt och användbart. Vi vet att viljan att studera matematik finns hos elever och vi kommer fortsätta arbeta för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att svenska elevers matematikkunskaper och deras matematiska självförtroende ska öka, säger Karolina Lisslö, generalsekreterare på Mattecentrum.

Lektionen hölls av Josefine Rejler, lärare på Lemshaga Akademi på Ingarö, som introducerade barnen till Singapore Math, en väl beprövad metod för undervisning i matematik med fokus på låg- och mellanstadiet där man använder både konkret material och bilder för att skapa förståelse.

– Jag brinner för att alla elever ska få en bra grund i matematik och det var fantastiskt att se hur engagerade alla barn var! Det var också spännande att se hur det går till att sätta ett Guinnessrekord. Det var en väldigt noggrann dokumentation och bara de barn som verkligen deltog i lektionen räknades med i rekordet, säger Josefine Rejler.

För mer information vänligen kontakta Sofia Heurlin PR-ansvarig för Bonnier Fakta, som ger ut Guinness World Records i Sverige, mobil 070-7263301 eller sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

About Guinness World Records:

GUINNESS WORLD RECORDS (GWR) is the universally recognised global authority on record-breaking achievement. First published in 1955, the annual GUINNESS WORLD RECORDS book has gone on to become one of the biggest-selling copyright titles of all time, selling over 2.7 million copies a year. Since its launch nearly 60 years ago over 130 million copies – including 400,000 ebooks – have been sold in 20 languages, in more than 100 countries. The internationally renowned brand is also available across a number of platforms; GUINNESS WORLD RECORDS global television shows are watched by 750 million viewers annually, over 390,000 users subscribe to GWR’s two YouTube channels, the global website receives 12 million viewers annually and the brand has 1.25 million fans on Facebook. In 2013, OFFICIALLY AMAZING became the registered trademark of Guinness World Records Limited.