Ny designserie med motiv från Barnkammarböckerna

19 januari, 2016

Nu finns en ny exklusiv designserie möbler och inredning med motiv från de klassiska Barnkammarböckerna! Designserien är framtagen av Kid’s Concept By SWEDEN i samarbete med Bonnier Carlsen. Syftet är att bidra till att stimulera barns läsande och hjälpa till att göra böcker lättillgängliga i barnkammaren.

Designseriens bilder och motiv har illustrerats av två av Sveriges mest välkända barnboksillustratörer, Gunilla Hansson och Charlotte Ramel.

Exempel på produkter i serien:

Boklist – fungerar som bokhylla för favoritböckerna.
Förvarings-/boklåda på hjul – gör böckerna lekfullt lättåtkomliga för barnen.
Pixiboksväska – håller ordning på småböckerna och är enkelt att ta med på resan.
Vägglampa – när lampan tänds syns siluetten av barnkammarbokssymbolen.

Bland produkterna finns även bäddset, matta, taklampa, mätsticka och mycket mer.

Designserien lanseras på Formex på Stockholmsmässan den 20 januari mellan kl. 13.00 och 14.00
i monter AG:70.

Ny designserie med Barnkammarböckerna

Ny designserie Barnkammarböckerna

Om Barnkammarböckerna

Barnkammarböckerna är en serie antologier som rymmer det allra bästa som finns att läsa för små barn, från vaggan upp i förskoleåldern. I serien finns tio stora böcker och sex små, perfekta till dop och födelsedagar. Den första barnkammarboken kom ut 1989. Hittills har barnkammarböckerna totalt sålt i mer än en miljon exemplar. I april 2016 kommer nästa barnkammarbok; Den sjungande Barnkammarboken. Här finns ackompanjemang till 50 välkända barnvisor från barnkammarböckernas grammisbelönade skivor. Texter och noter presenteras i en praktbok med illustrationer av flera av våra främsta svenska illustratörer.
Läs mer på Barnkammarboken.se

Om Kid’s Concept By SWEDEN

Kid’s Concept By SWEDEN Concepts AB startade 2007 och är ett etablerat varumärke med egendesignade produkter. De designar lekfulla och fantasieggande produktserier och koncept med inredningsdetaljer och presenter för baby & barn i åldrarna 0-7 år. De jobbar ”för att barn skall få vara barn” och inte små vuxna. Träprodukter är handgjorda – varje produkt är unik.


Kontakt:

För frågor och information om designserien, kontakta Amelie Wiklund, delägare Kid’s Concept By SWEDEN, amelie.wiklund@kidsconcept.se, tel: 033 430 23 02 eller 0766 43 12 32

För frågor, information och recensionsexemplar av barnkammarböckerna, kontakta Jenny Helldahl, PR- och informationsansvarig Bonnier Carlsen, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se, tel: 0765 26 09 80