Äventyraren Annelie Pompe har klarat sista toppen i Seven Summits

22 januari, 2016 | Bonnier Fakta

Hon har lyckats med ännu en stor bedrift – att bestiga varje världsdels högsta berg och därmed klarat den legendariska klättringsutmaningen Seven Summits. Den sista toppen, Vinson Massif på Antarktis, klarade Annelie i veckan trots en luftvägsinfektion och hårt väder.

”Det var inte förrän samma dag som toppbestigningen skulle ske som jag insåg att jag skulle klara det”

I höstas släppte Annelie Pompe sin bok  Otroligt högt och extremt djupt.

Den handlar om Annelies kärlek till naturen, äventyret och att leva livet fullt ut.
Läsarna får också se Annelies vackra bilder från långt under ytan och några av världens högst belägna platser.

Med en beslutsamhet utöver det vanliga har nu Annelie Pompe blivit den andra svenska kvinna någonsin som klarat Seven Summits.

”Det var inte förrän samma dag som toppbestigningen skulle ske som jag insåg att jag skulle klara det. Det har varit ett så stort äventyr och mål för mig under lång tid och nu var det med blandade känslor jag tog mig uppåt sista dagen. När jag såg toppen av Vinson Massif kom tårarna och när jag nådde hela vägen upp ville jag inte gå därifrån. Seven Summits klarar man bara en gång i livet”, berättar Annelie Pompe.

Hon var den första svenska kvinna besteg Mount Everest från nordsidan 2011. Nu när har hon klarat det mest prestigefulla som går att åstadkomma inom bergsklättring blickar hon omedelbart framåt.

”Seven Summits har gett mersmak för fler äventyr! Härnäst ska jag guida en välgörenhetsexpedition till byn Rolwaling i Nepal, och bestiga berg i Himalaya”, säger Annelie Pompe.

 

Annelie Pompes Seven Summits:
1. Mount Everest, Asien – maj 2011
2. Kilimanjaro, Afrika – feb 2012
3. Mount Denali (McKinley), Nordamerika – maj 2012
4. Elbrus, Europa – jun 2013
5. Aconcagua, Sydamerika – dec 2013
6. Carstensz Pyramid, Oceanien – nov 2015
7. Vinson Massif, Antarktis – jan 2016

 

Utgivna böcker

Otroligt högt och extremt djupt

Otroligt högt och extremt djupt

När utmanade du dig själv senast? När kände du att du levde – på riktigt? Visste du att livet börjar vid slutet av din trygghetszon, och att det största äventyret sker inom dig? »Insikten nådde…