Clara Henry får Hälsopriset i kategorin Årets författare

02 februari, 2016 | Bokförlaget Forum

Clara Henry tilldelas Hälsopriset 2016 i kategorin Årets författare för boken ”Ja jag har mens, hurså?”

Clara Henry, aktuell med Ja jag har mens, hurså?, tilldelas Hälsopriset 2016 i kategorin Årets författare. Priset delades ut av 1,6 & 2,6 miljonerklubben på Dansmuseet i Stockholm igår kväll.

Juryns motivering:
”Denna författare har skrivit en bok som med sin humor lättar upp ämnen inom folkhälsoområdet som tidigare har varit i det fördolda. En stark personlighet med en tydlig vision som leder till klarhet och inspiration.”

I Ja jag har mens, hurså? delar Clara Henry med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips till alla som har eller väntar på att få mens. Hon förklarar även olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens historiskt och om sambandet mellan mens och jämställdhet. Allt detta med sin unika, starka och underhållande röst.

Om hälsopriset
Hälsopriset, som är instiftat av 2,6 miljonerklubben, är ett nyinstiftat pris och delades ut för första gången igår. Tanken med priset är att lyfta fram personer eller initiativ i Sverige som har bidragit till att inspirera till hälsa och välmående under året. Priset delas ut i sex olika kategorier: årets författare, årets inspiratör, årets matprofil, årets sociala medieprofil, årets innovation och årets SPA.

Läs mer och se samtliga vinnare

Utgivna böcker

Ja jag har mens, hurså?

Ja jag har mens, hurså?

Succébok i ny tappning! Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry ger…

Ja jag har mens, hurså?

Ja jag har mens, hurså?

Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry ger svar på tal. Här delar…