Bonnier Pockets nyheter i april

Bonnier Pockets nyheter i april

15 mars, 2016 | Bonnier Pocket

De som inte är redo att möta vårsolen riktigt än hittar flera mörka berättelser bland Bonnier Pockets aprilnyheter. Välj om du vill vistas djupt inne i de värmländska skogarna, i ett korrumperat Venedig eller i de ljusskygga delarna av Stockholm. Författarna är Carl-Johan Vallgren, Lars Andersson och Donna Leon. Utgivningsdag 15 mars.

Svinen av Carl-Johan Vallgren

”Svinen är hårdkokt, brutal och kolsvart. Bitvis gör det rent fysiskt ont att läsa historien om dessa antihjältar.” Ingrid Bosseldal, Göteborgs-Posten

Jorma Hedlund ska göra en sista stöt, sedan får det vara nog. Men värdetransportrånet går fruktansvärt fel, och Jorma blir en jagad man. Samtidigt försöker Danny Katz ta reda på vad som har hänt knarklangaren Ramón och hans flickvän Jenny. Katz gamla sug efter droger har dragit in honom i en härva som bara växer. Bara en sak är säker: någon vill hindra Katz från att hitta sanningen. Svinen är den andra fristående delen i Carl-Johan Vallgrens Noir-serie om Danny Katz.

De våra – en kriminalistisk roman av Lars Andersson
April 1944. En ung kvinna hittas mördad i Nordvärmland. En norsk flykting, sägs det. Men kriminologen Harry Söderman, som har sina fingrar i allt slags underrättelsearbete och utbildar en hemlig norsk reservarmé, vet bättre: han var i tysk fronttjänst under fälttåget i öster och har bevittnat massmorden i Lettland. Han skickar sin gamla elev polisinspektör Leonard Ringer till Karlstad, där livet går sin gång trots kriget, men där flyktingöden, interneringsläger och tvivelaktiga identiteter myllrar under ytan.

”… en ny, svindlande hög standard för genren … Vilken läsupplevelse!” Norrköpings Tidningar

”… en suggestiv skildring av en märklig och skrämmande period i vår historia” Göteborgs-Posten


Dödlig bekantskap av Donna Leon

”En spännande historia med Venedig i huvudrollen” Kersti Bergold, Nynäshamnsposten

En ung, blond, bildad kvinna i skyhöga klackar med ett stelt och uttryckslöst ansikte fascinerar kommissarie Brunetti under en middagsbjudning. När han senare dras in i en mordutredning dyker hon upp på nytt. Vad är det som har hänt med hennes ansikte? Brunetti brottas som vanligt med kriminalitet och korruption samtidigt som han njuter av det goda livet i Venedig. Donna Leons nya roman är skarpsinnig, gripande och aktuell. Och ger en målande bild av Venedig och italiensk kultur.