Alex Haridi är nominerad till Slangbellan 2015

17 mars, 2016 | Bonnier Carlsen

Alex Haridi är nominerad till Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2015 med sin bok ”Huset mittemot”.

Debutantpriset Slangbellan initierades 1998 av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur i Sveriges Författarförbund på initiativ av Helena Dahlbäck. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. Priset består av en handtäljd slangbella av Kalle Güettler, ett diplom av Josefine Sundqvist och 30 000 kronor. Inför utdelningen av BULT:s årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2015 har juryn läst ca 40 böcker, och bland dem valt att nominera Alex Haridi för sin bok Huset mittemot

Nomineringen lyder ”En skildring av tiden mellan barndom och vuxenblivande där viktiga frågor ställs. Frågor om ansvar och vad som gör livet värt att leva. En nagelbitare med starkt språk och psykologisk träffsäkerhet. Berättelsens driv håller läsaren i ett järngrepp, hela tiden med blicken stadigt fäst på Huset mittemot.”

Utgivna böcker

Huset mittemot

Huset mittemot

Alex Haridis debut Huset mittemot är en gotiskt inspirerad utvecklingroman i samma anda som To Kill a Mockingbird och Stand by me. Stundtals krypande otäck, stundtals humoristisk, fångar den…