Sommarens nyheter för de yngre serieälskarna

Sommarens nyheter för de yngre serieälskarna

18 mars, 2016 | Kartago

I Kartago Junos sommarutgivning för de yngre serieälskarna tar Johan Wanloo oss än en gång med på äventyr med Kapten Klara och hennes kompis Harry, den här gången i rymden. Jan Lööf berättar om när Felix reser till Afrika för att hitta den sista vita elefanten vid namn Bobby Dick och Jakob Nilsson tillsammans med Olle Wilson berättar om den värld av bilar som öppnar sig när Nova följer med morfar till bilskroten.

Kapten Klara i rymden av Johan Wanloo
Kapten Klara och hennes kompis Harry är tillbaka i massor med spännande och roliga äventyr. Den här gången åker de inte bara omkring under de sju haven i ubåten Gudrun utan flyger även ut i rymden. De stöter på de mystiska Gullefierarna, den elake Kejsar Kräftkäft och gamle kompisen Pingorr, världens smartaste pingvin. Vad som helst kan hända när Kapten Klara är med.

Kapten Klara är en fartfylld äventyrsserie som publicerats i tidningen Tivoli och Dagens Nyheter. I denna bok samlas de allra bästa äventyren från Dagens Nyheter.

Recensionsdag 2016-09-05

Felix i Afrika av Jan Lööf
Felix i Afrika är ett av de sista äventyren med Felix och samtidigt ett av de mest spännande, där Felix reser till Afrika för att hitta den sista vita elefanten Bobby Dick. Han träffar elefantjägaren Kapten Baldo och de ger sig ut på hisnande äventyr och blir tillfångatagna av en ap-armé ledda av Boy, som är son till Farsan som bor i en koja i träden och är djurens konung. De reser flodbåt långt in i det mörkaste Afrika och kommer till slut fram till Apstaden. Felix är en av de allra första svenska strippserierna i svensk dagspress och publicerades första gången 1967.

Recensionsdag 2016-09-08

Världens bilar av Jakob Nilsson och Olle Wilson
Nova följer med morfar till bilskroten för att köpa en baklykta till hans Volvo. Morfar vill gå in bland skrotbilarna för att skruva bort en lykta men det är inte tillåtet. Nova blir nyfiken och undrar varför. Hon smyger ut på skrotgården och upptäcker att det inte riktigt är som vanligt. På den mystiska bilskroten gömmer sig en hel värld med bilar från olika tider och platser. Och här jobbar Nycklas och Gnista.

I Världens bilar möter du bilar från hela världen. Volvo och SAAB från Sverige förstås. Men också franska bilar som Peugeot och Citroen, dessutom gamla och nya bilar från en flera olika länder. Från bilskroten slussas vi vidare till de miljöer där bilarna hör hemma, till städer och landsbygd, racerbanor och bilverkstäder.

Recensionsdag 2016-09-05

För mer information, intervjuförfrågan samt beställning av recensionsexemplar, kontakta: Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 076-526 11 63

www.kartago.se