Alice i underlandet, Narnia och Nalle Puh – kärt återseende av brittiska klassiker i vår

Alice i underlandet, Narnia och Nalle Puh – kärt återseende av brittiska klassiker i vår

29 mars, 2016 | Bonnier Carlsen

Vackra nyutgåvor av de mest älskade brittiska klassikerna kommer ut i vår!

Alice i underlandet
utgivningsdag 10 april, recensionsdag 25 april

Lewis Carrolls tidlösa och klassiska mästerverk Alice i Underlandet kommer ut som påkostad och lyxig presentutgåva med illustrationer av ingen mindre än Tove Jansson, Mumintrollens skapare. Följ med Alice ner i kaninhålet och träffa den galne hattmakaren, Cheshirekatten, den vita kaninen och drottningen Hjärter Dam.

Nalle Puh och Nalle Puhs hörna
utgivningsdag 19 april, recensionsdag 3 maj

I snart 90 år har A. A. Milnes berättelser om livet i Sjumilaskogen lästs och älskats av barn och vuxna. Och nu får vi möta hela gänget igen; Kanin, skuttige Tiger, Kängu, lilla Ru, I-or, Ugglan och ängslige Nasse. Och så Nalle Puh själv så klart. Böckerna är illustrerade med E. H. Shepards klassiska bilder.

Böckerna om landet Narnia
utgivningsdag 15 april, recensionsdag 29 april

C.S. Lewis älskade berättelser om Narnia, ett forntida sagoland där djur, träd och naturväsen blivit invecklade i en kamp mellan det onda och det goda. Hit kommer syskonen Pevensie genom ett klädskåp på en vind. De dras in i kampen och får uppleva de mest fantastiska äventyr, allt från stora strider till stilla testunder hemma hos bävrarna. Följande titlar kommer ut med illustrationer av Pauline Baynes; Häxan och lejonet, Kung Caspian och skeppet Gryningen, Caspian prins av Narnia och Hästen pch hans pojke.

”Jag hittade böckerna om Narnia när jag var sex år gammal och de förändrade mitt liv. De berättade inte bara om andra världar några få steg från vår värld. De gjorde min barndom till något fantastiskt spännande och befolkade den med vänner lika verkliga som dem i den värld jag levde i.” – Neil Gaiman, författare

Kika in på Bonnier Carlsens hemsida för information om fler aktuella titlar.

För recensionsexemplar, bilder eller ytterligare information om böckerna, vänligen kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se. 08 – 696 80 78