Den sjätte Pax-boken är här – Näcken

Den sjätte Pax-boken är här – Näcken

04 april, 2016 | Bonnier Carlsen

Bokserien PAX är ett unikt urban fantasy-epos för mellanåldern, fyllt med drama, magi och action som utspelas mitt i idylliska Mariefred. Författarna Åsa Larsson och Ingela Korsell har tillsammans med serietecknaren Henrik Jonsson hittills gett ut fem böcker i serien som totalt ska bestå av tio böcker. Näcken är den sjätte boken. Tidigare har Nidstången, Grimmen, Mylingen, Bjäran och Gasten utgivits.

Om Näcken
Något går väldigt fel när mellanstadiet på Mariefreds skola har temadag ute på Mälarens is. Iris påstår att det är Näcken som ligger bakom händelserna, och fast Viggo och Alrik tycker att Iris är den asjobbigaste personen i universum så inser de att hon har rätt. Näcken, ett vattenväsen, som dränker sina offer bara för skojs skull. Samtidigt har det kommit en ny slottsfogde till Gripsholms slott, men det är något skumt med honom. Och vad har hänt med Hej-Henry, som inte är sig själv längre? Alrik och Viggo måste utmana sina djupaste rädslor för att hantera situationen, men räcker det?

Världspremiär i Mariefred 8 – 9 april!
Att sjätte boken äntligen är här firas med världspremiär i Mariefred den 8 och 9 april. PAX-trion Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson finns på plats på Rådhustorget på fredagen mellan kl. 15.00 och 18.00 och på lördagen mellan kl. 11.00 och 14.00 för att träffa läsare och signera böcker. Här ordnas också en PAX-tipspromenad, och Näcken finns exklusivt till försäljning.

Utgivningsdag för Näcken är den 14 april, recensionsdag 28 april.

Om författarna/illustratören
Åsa Larsson är en av Skandinaviens populäraste spänningsförfattare, vars serie om Rebecka Martinsson har sålts i miljontals exemplar runt om i världen och vunnit flera priser. Åsa är uppvuxen i Kiruna och numera bosatt i Mariefred. ”PAX” är hennes första bokserie för unga läsare. 

Ingela Korsell är författare och forskare med en bakgrund som grundskollärare. Idag delar hon upp sin tid mellan att forska och undervisa om barns skriftspråkande (literacy) på Örebro universitet, och att skriva barn- och ungdomsböcker.

Henrik Jonsson är illustratör och serietecknare. Han är utbildad på the Kubert School i USA och har tecknat bland annat för kultklassade DC Comics i serier som Batman och Suicide Squad. Hans egen serie The Norseman hade premiär i svenska Fantomen 2013.

För recensionsexemplar, bilder eller ytterligare information om böckerna, vänligen kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se. 08 – 696 80 78

Mer information, intervjuer och filmer finns på www.paxserien.se Här kan du också tjuvläsa de första kapitlen ur Näcken.