Ny bok! Mandelmanns köksbok – självhushållande recept från Djupadal

Ny bok! Mandelmanns köksbok – självhushållande recept från Djupadal

11 april, 2016 | Bonnier Fakta

Nu kommer äntligen Mandelmanns Köksbok, uppföljaren till prisbelönta och älskade Självhushållning på Djupadal.

Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och ängar, ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer.

I Mandelmanns köksbok delar familjen generöst med sig av sin livsstil och av sina recept. Recept som är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. 

– Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång? /Marie & Gustav Mandelmann

Fotona i boken är tagna av Disa Mandelmann och illustrationerna av Tora och Marie Mandelmann. Läs mer om familjen Mandelmann och Djupalal här

Recensionsdag 24 juni

För mer information kontakta  sofia.heurlin@bonnierforlagen.se