Jenny Rognebys deckare blir Hollywoodfilm

13 april, 2016 | Wahlström & Widstrand

Hollywood-producent förvärvar filmrättigheterna till Jenny Rognebys deckare Leona – Tärningen är kastad.

Det Los Angeles-baserade produktionsbolaget Le Grisbi Productions har tillsammans med det tyska produktionsbolaget DCM köpt filmrättigheterna till Jenny Rognebys kriminalroman Leona – Tärningen är kastad. Huvudproducent för projektet är John Lesher, vars arbete med filmen Birdman: or (The Unexpected Virtue of Ignorance) förra året belönades med en Oscar för Bästa Film. Totalt tilldelades filmen 4 Oscars.

Leona – Tärningen är kastad kom ut 2014, och är första delen i en serie om brottsutredaren Leona Lindberg. Leona är enkänt yrkesskicklig men samtidigt en udda fågel inom poliskåren som inte drar sig för att ta till oortodoxa metoder om de främjar hennes syften. Jenny Rogneby är aktuell med uppföljaren Leona – Alla medel tillåtna.

Utgivna böcker

LEONA – Alla medel tillåtna

LEONA – Alla medel tillåtna

En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt…

LEONA – Tärningen är kastad

LEONA – Tärningen är kastad

En liten flicka går naken och blodig in på en bank och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Rånet väcker stort uppseende och brottsutredaren Leona Lindberg får ärendet på sitt bord….