Laga favoritmat från Sveriges yngsta mästerkockar

19 april, 2016 | Bonnier Fakta

Förra veckan sändes säsongens första avsnitt av tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock. För första gången släpps nu även en kokbok med alla deltagarnas bästa recept.

Sveriges yngsta mästerkock – kokboken 2016

Den 13 april var det säsongspremiär för TV4:s tv-program Sveriges yngsta mästerkock. För första gången kommer det i år även en kokbok där alla deltagare delar med sig av sina favoritrecept, Sveriges yngsta mästerkock – kokboken 2016.

I boken finns recepten som gav deltagarna en plats i tävlingen. De delar även med sig av flera favoritrecept och sina bästa tips i köket. Allt från pulled pork, lättlagad lyxig lax och spaghetti bolognese till amerikanska pannkakor, smoothies och kladdkaka finns recept på i boken.

Minikockarna som valdes ut i den tuffa uttagningen och nu tävlar i programmet är mellan 8 och 12 år.


Provläs Sveriges yngsta mästerkock – kokboken 2016


Årets tolv deltagare, som tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock och som tillsammans är författare till boken är:

Inez Lindfeldt, 9 år, Stockholm
Elina Larsson, 11 år, Järfälla
Felix Lindström, 11 år, Stockholm
Iris Macias, 10 år, Lidingö
Jonathan Öhlund, 11 år, Söderköping
Märta Hagelin, 12 år, Stocksund
Olle Harbrecht, 9 år, Linköping
Signe Strålin, 12 år, Tumba
Viggo Kendrup, 11 år, Helsingborg
Vilda Falk, 11 år, Stockholm
William La Fontaine, 12 år, Älvsjö
Zigeng Zhang, 10 år, Sigtuna

Juryn i Sveriges yngsta mästerkock i år består av Tina Nordström, Leif Mannerström och Markus Aujalay.

Vinnaren av programmet får ta med sig hela sin familj till matmetropolen Tokyo. Vinnaren får också exklusiva privatlektioner på den anrika kockskolan, Tokyo Sushi Academy.