Vi vill ha disko! av Helena Bross delas ut till 30 000 7-åringar under Världsbokveckan

Vi vill ha disko! av Helena Bross delas ut till 30 000 7-åringar under Världsbokveckan

19 april, 2016 | Bonnier Carlsen

Under Världsbokveckan 23-29 april går landets bokhandlare samman och gör en gemensam insats för barns och ungas läsning. Under veckan delas 30 000 gratisböcker ut till landets 7-åringar och 2 kronor per såld barn- och ungdomsbok samlas in till Världsbokfonden.

Gratisboken är producerad och finansierad av Svenska Bokhandlareföreningen via Världsbokfonden tillsammans med barnboksförlagen Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Boken består av två böcker: Vi vill ha disko! av Helena Bross och Christel Rönns (Bonnier Carlsen) och Trollskogen av John Holmvall (Rabén & Sjögren). Boken hämtas ut i bokhandeln (gäller bokhandlare som är medlemmar i Svenska Bokhandlareföreningen) av barn som är 7 år som kommer fram till kassan och säger kodorden ”Läsa är kul!”.

Helena Bross
Helena Bross är före detta lågstadielärare och en av våra mest uppskattade författare med en lovordad produktion för nybörjarläsare. Hennes böcker hör år efter år till de mest utlånade på biblioteken. I sommar kommer Fira med fest, den 20:e boken i den omåttligt populära serien Klass 1B, där även Vi vill ha disko! ingår.

Världsbokveckan
1995 instiftade Unesco Världsbokdagen som infaller 23 april varje år. Traditionen härstammar från Katalonien i Spanien sedan början av 1900-talet. Svenska Bokhandlareföreningen utökar dagen till en hel vecka och firar Världsbokveckan som infaller 23-29 april 2016.

Världsbokfonden
Världsbokfonden (bankgiro 369-4890) fonderas av bokhandeln insamlade medel. 2 kr per såld barn och ungdomsbok under Världsbokveckan vilka oavkortat går till insatser för att främja barns läsande.

För mer information om Världsbokveckan och pressbilder, se www.världsbokveckan.se

Kontakt

Anna Engström (projektledare Världsbokveckan) 070-966 98 16
anna@adtillsammans.se

Mats Ahlström (ordf. Svenska Bokhandlareföreningen) 070-812 73 90
mats.ahlstrom@djursholmsbokhandel.se

Jenny Helldahl (PR – och informationsansvarig Bonnier Carlsen) 076-526 09 80
jenny.helldahl@bonnierforlagen.se