Jan Stenmark aktuell med ny samling bilder och efterlängtat tilltryck av samlingsutgåva

Jan Stenmark aktuell med ny samling bilder och efterlängtat tilltryck av samlingsutgåva

27 april, 2016 | Kartago

Människor som finns är en samling helt nya opublicerade bilder av Jan Stenmark. Samlingen påminner i humorn och maneret mycket om de tidigaste, och så populära, böckerna av Stenmark. 

Recensionsdag för Människor som finns är den 2 juni

Även Stenmarks samlingsutgåva Storpack (2007) finns åter i lager efter att ha varit ur tryck en längre tid. Samlingen består av Stenmarks allra första böcker Detta har hänt (1990) och uppföljaren Det började med fåglar (1992), som sedan många år varit slutsålda.

Jan Stenmark har gett ut 16 böcker sedan sin debut 1990, i vilka han visat olika fantastiska variationer av de bildcollage med texter som han använt för att muta in sin alldeles egna och unika plats i det svenska kulturlivet. Han har själv definierat sig som ”komisk bildkonstnär” och förklarat att: ”Det viktigaste är i alla fall bilderna. Text och bild tillsammans skapar en möjlighet som enbart text eller enbart bild aldrig kan uppnå. Idéerna smyger in från alla håll, vare sig det gäller relationer, sex, döden, barn eller scener ur det egna livet. Infallen får man bara vara glad för och tacksamt ta emot – både vad gäller text och bild.”

Jan Stenmark och hans bilder finns även på Facebook

För mer information samt beställning av recensionsexemplar, kontakta: Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 076-526 11 63

www.kartago.se