Två Tintin-böcker i nyutgåva

Två Tintin-böcker i nyutgåva

12 maj, 2016 | Kartago

I juni ger Kartago ut ytterligare två Tintin-böcker i nyutgåvor – Kung Ottokars spira samt Krabban med guldklorna. Tidigare har förlaget gett ut Blå lotus, Den svarta ön, Det sönderslagna örat och Faraos cigarrer.

Kartago återutger böckerna om Tintin i en takt om cirka fyra böcker per år. Nyutgåvorna är tryckta i hårda pärmar och med reviderat förord av böckernas översättare tillika Tintinexperten Björn Wahlberg.

Kung Ottokars spira
Tintin och Milou reser till Syldavien för att bistå en vetenskapsman i hans forskning, men istället hamnar de mitt i en lömsk komplott som avser att störta kung Muskar XII, genom att dennes spira ska stjälas! Mitt i allt tumult träffar Tintin för första gången Bianca Castafiore, näktergalen från Milano … Hergé tecknade ”Kung Ottokars spira” 1938, samtidigt med Hitlers invasion av Österrike, och handlingen i äventyret är direkt inspirerad av detta.

Krabban med guldklorna
Tintin och Milou upptäcker märkliga burkar som ska innehålla krabba, men det visar sig vara opium som smugglas! Jakten på opiumligan tar våra vänner ända till Saharas öken och Marocko. Under resans gång möter Tintin en försupen sjökapten som med tiden blir hans bäste vän: den koleriske och whiskytörstande kapten Archibald Haddock! En annan ny bekantskap i detta album är styrman Allan Thompson, som senare återkommer vid Rastapopoulos sida.

Kung Ottokars spira och Krabban med guldklorna har recensionsdag den 24 juni.

För mer information samt beställning av recensionsexemplar, kontakta Hanna Lundkvist: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63

www.kartago.se