Bokfest med Jo Salmson i Trollhättan

13 maj, 2016 | Bonnier Carlsen

Barnboksförfattaren Jo Salmson delade ut böcker på skolan Kronan i Trollhättan, där det fruktansvärda skolattentatet skedde i höstas

Barnboksförfattaren Jo Salmson besökte skolan Kronan i Trollhättan för att dela ut böcker till över 200 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Jo Salmson fick en idé efter det fruktansvärd skolattentatet i Trollhättan i oktober 2015. Hon kontaktade de författarkollegor som liksom hon själv ofta besöker skolor och håller workshops och boksamtal, och initierade en bokinsamling.

Böckerna som samlats in delades sedan ut till eleverna på skolan Kronan i Trollhättan tillsammans med en hälsning från författarna.

 – Vi ville visa att vi är många över hela landet som tänker på eleverna och personalen på skolan. Det som hände känns som ett svart hål inom en, så fullständigt obegripligt och sorgligt, säger Jo i en artikel i tidningen Ttela.


Jo Salmson är en pseudonym för Catharina Wrååk, som bland annat har skrivit fantasy-serierna Drakriddare, Häxfolket, Almandrarnas återkomst och Maros resa.