Ny bok av Nina Hemmingsson

Ny bok av Nina Hemmingsson

19 maj, 2016 | Kartago

Nina Hemmingsson är aktuell med boken Min kompis Gunnar. Boken skildrar en ovanlig brevväxling mellan henne och vännen Gunnar Lundkvist, där fragment från upp emot tusen brev från 2002-2016 valts ut och tolkats i bildform av av Nina. Så här skriver Nina Hemmingsson om denna bok: 

”En vecka efter mitt och Gunnars första möte fick jag ett brev från honom. På papper, Gunnar har ingen dator. Tretton år har gått sedan dess och breven har fortsatt att komma, flera gånger i veckan. Gunnar skriver till mig om det han ser. Om korna i hagen vid stugan, om kaffet han dricker och om vilket tusch som har den bästa svärtan. Han skriver om pengar, ångest och död, om musik och om hur irriterad han blir när folk slarvar när de tecknar. 

Här och var i Gunnars vardagsfunderingar bränner det till av något extra roligt eller klokt. Många gånger när jag varit som mest nere har han lyckats få mig att skratta. När inget annat hjälper så funkar Gunnar. Tyvärr finns det bara en av honom. Därför har jag samlat hans bästa betraktelser och tips i den här boken. Mer Gunnar åt folket!”

Recensionsdag för Min kompis Gunnar är den 11 juli

För mer information samt beställning av recensionsexemplar, kontakta Hanna Lundkvist: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63

www.kartago.se