Goda, roliga och utvecklande septembernyheter från Bonnier Fakta

21 juni, 2016 | Bonnier Fakta

I september kommer många härliga böcker från Bonnier Fakta. Grattis alla ni som är intresserade av vänskap, hemkunskap á la en mästerkock, snabbfixade fester, groddar, Guinnessrekord, mat för gröna gourmander, barnbarn, nöjeshistoria och modeskisser. Nästan så man börjar längta efter hösten. Men först satsar vi på en ljuvlig sommar!

Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig
av Martina Haag och Clara Block Hane 
Recensionsdag 20 september

Clara och Martina har varit vänner hela livet. Deras matlagning är opretentiös och generös, en anledning att träffas, ett sätt att umgås och samtidigt ett vetenskapligt experiment att lösa gemensamt med råvaror från närmaste livsmedelsaffär. Hur gör man den godaste surdegspizzan (utan att vara pappaledig)? Vilken är den godaste snabbtårtan, de mest populära koreanska köttbullarna och den godaste sorbeten på övermogna jordgubbar?

Det här är en kokbok att ge till din bästa vän. Eller rättare sagt: det här är en kokbok att ge till alla dina bästa vänner. Eller faktiskt: till alla som någonsin bjuder dig på middag – eller borde bjuda dig på middag

Fest på 30 minuter av Jessica Frej 
Recensionsdag 20 september

Jessica Frej vill inspirera till fler enkla men glittriga hemmafester. Boken ger dig bl a bästa menyerna, knepen för att snabbröja hemma och hur du får gästerna att hjälpa till – och älska det. För meningen med livet, enligt Jessica, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen.

Guinness World Records 2017 – Gamer´s Edition 
Guinness World Records 2017
Recensionsdag 22 september

Christer Lindarw: This is my life av Christer Lindarw 
Recensionsdag 27 september

I mer än fyrtio år har Christer Lindarw varit After Darks lysande stjärna på den svenska showhimlen. I sina memoarer skildrar han uppväxten i Eskilstuna med sin ensamstående mor och hur hon stöttade honom i allt han ville göra: rita, sy sina egna kläder, sjunga och spela teater. Redan i slutet av 1970-talet visades After Darks shower på TV, och de fick tidigt en stor och bred publik. I boken This is my life berättar Christer om livet bakom kulisserna och låter oss möta mannen bakom glittret och paljetterna.

Groddar, skott & mikrogrönt av Lina Wallentinson 
Recensionsdag 27 september

Lär dig grodda och odla skott och mikrogrönt! Det är lätt, går snabbt och är ett smart sätt att få i sig mer nyttigt grönt. Allt du behöver är ett durkslag eller en burk plus några frön. Låt ärter, linser, bönor, bovete och quinoa bli till grymma groddar och smarta skott.

Mathias Dahlgren: Hemkunskap av Mathias Lundgren 
Recensionsdag 27 september

Stjärnkocken Dahlgren tar i denna bok ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel – 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer – står 20 minuter för det snabba men välkomponrade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.

Hjälp, vi har fått barnbarn! av Erik Sidenbladh 
Recensionsdag 27 september

Barnbarn är inget du väljer eller väljer bort. Plötsligt bara hamnar du där. I Hjälp! Vi har fått barnbarn! har Erik Sidenbladh samlat sina egna och andra mor- och farföräldrars erfarenheter och tips. För livet med barnbarn rymmer visserligen mycket roligt och underbart, men det innehåller också konflikter och problem.

Ett stekt ägg är också middag av Siri Barje 
Recensionsdag 27 september

Äntligen en bok för gröna gourmander! Siri Barje, utbildad kock vid Grythyttan, bjuder i sin bok på mat som går fort att laga, mat som går långsamt, sådant som funkar dygnets alla timmar och mat att laga när du vill imponera. Lär dig göra matiga mackor, grymma soppor, krämig risotto och krispiga grönsaker på plåt. Dessutom får du tips på vilken soja du ska välja och hur du ska tänka för att svänga ihop den godaste nudellådan och vad några droppar sesamolja kan göra för den enklaste nudelrätten.

Stina Wirséns Sketchbook av Stina Wirsén 
Recensionsdag 27 september

Gatumode, cocktailparty och exklusiva skor. I Stina Wirséns sketchbook får du vara med och bygga bilderna av gatumodet och 1920-talssalongerna. Och du får frossa i 1960- och 1970-talsmönster. Följ inspirationstexterna, eller strunta i dem. Det är du som bestämmer. De bilder du blir extra nöjd med river du ut och hänger upp på väggen.