En sol bland döda klot – ny serieroman av Anneli Furmark

En sol bland döda klot – ny serieroman av Anneli Furmark

12 augusti, 2016 | Kartago

Anneli Furmark är aktuell med serieromanen En sol bland döda klot. I boken varvas en fiktiv berättelse om Barbro, som är besatt av Cora Sandels böcker om Alberte, med avsnitt ur Alberte och Jakob som Furmark tolkat i bilder.

Anneli Furmarks nya serieroman börjar i nutid med att huvudpersonen, Barbro, reser från Sverige till Tromsö då hon är besatt av Cora Sandels roman Alberte och Jakob. Hon är en stalker, eller en pilgrim, beroende på hur man ser det. Den hon jagar är Alberte, som visserligen är en romanfigur, men finns på riktigt, i alla fall för Barbro. Barbros och Albertes liv är som stigar i snön som följer varandra långa stycken, korsar varandra, delar på sig och går ihop igen.

En sol bland döda klot handlar om hur böcker bokstavligen kan ändra tillvaron för en människa och hur en romangestalt för ett ögonblick kan få en läsare att glömma sig själv. Boken varvar den fiktiva nutidsberättelsen om Barbro med avsnitt ur Cora Sandels Alberte och Jakob från 1926 som Anneli Furmark tolkat i bilder.

Recensionsdag är den 29 september.

Anneli Furmark har ritat serier i snart tjugo år och är idag en av de främsta serieberättarna i Sverige och en mästare i både ord och bild. Hennes första serier publicerades i tidskriften Galago och hennes första seriebok Labyrinterna och andra serier utkom 2002. Hon har sedan dess gett ut flera egna serieböcker och medverkat flitigt i flera antologier och tidskrifter. Anneli Furmark har fått Seriefrämjandets pris Urhunden två gånger.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och/eller intervjuförfrågan, kontakta:
Hanna Lundkvist
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

Läs mer om Kartagos utgivning och upphovspersoner, inklusive nedladdningsbara författarfoton och omslag, på www.kartago.se

Kartago – Sveriges främsta serieförlag
Kartagos huvudsakliga inriktning är tecknade serier, experimentella bilderböcker och humoristisk samhällskritik. Kartago ger ut ca 25 titlar om året. Bland författarna hittar vi till exempel Martin Kellerman, Lise Myhre, Nina Hemmingsson, Lena Ackebo, Lina Neidestam, Julia Thorell, Jan Lööf, Hans Lindström, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Eric Ericson, Carina Kågström och Henrik Lange.

Kartago har sina rötter i Galago och Tago Förlag, som startades 1979 av Rolf Classon. Han driver sedan 2001 Kartago tillsammans med Thomas Olsson.