Håkan Hellström på Wetterling Gallery

10 oktober, 2016 | Max Ström

Max Ström är stolt över att tillsammans med Wetterling Gallery presentera utställningen Håkan Hellström – Sjung ditt liv av Carl Johan De Geer och Marcus Erixson.

Fotografen Marcus Erixson har fotograferat med Håkan ute på stan i Göteborg och skapat ett särpräglat stämningsläge. Dessutom har den legendariske konstnären Carl Johan De Geer gjort tillägg i fotografierna. Deras underfundiga bildspråk illustrerar Håkans texter på ett magiskt sätt.

”Vi åker omkring i Göteborg för att ta bilder. Håkan kör. Det är ju han som hittar här. Att bli guidad av Håkan och besöka de platser och miljöer han skriver om, är ett slags Nils Holgersson-resa genom Håkanland. Stigbergstorget, Magasinsgatan, Masthuggskyrkan, Gullbergs kaj, Haga, Långgatorna, Azalea, Slottsskogen och Hisingen – alla dessa konkreta platser blir till ett fundament i hans suggestiva värld.”

– Marcus Erixson

 

Utställningen pågår 8 oktober – 22 oktober på Wetterling Gallery, Kungsträdgården 3 i Stockholm.

 

Öppettider under utställningen:

Lördag-söndag: 11.00 – 17.00
Måndag-Fredag: 11.00 – 19.00