Therése Lindgren berör med boken Ibland mår jag inte så bra

Therése Lindgren berör med boken Ibland mår jag inte så bra

11 oktober, 2016 | Bokförlaget Forum

I november släpper Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber, sin första bok. I boken Ibland mår jag inte så bra fördjupar hon sig i sin egen bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hon delar sina erfarenheter och tar upp frågor som: Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Och hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

Therése Lindgren tar på ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt sätt sig an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar många människor någon gång i livet.

Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon berättar om sitt bekräftelsebehov och sin låga självkänsla, hur det påverkade hennes skoltid, om sin första panikångestattack och de erfarenheter hon fått på vägen. Hon delar med sig av tips som hur man kan hantera en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj och om något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen de dagar det känns som en omöjlighet. Ibland är det naturligtvis viktigt att man söker professionell hjälp men hennes erfarenhet är också att man ibland faktiskt mår bättre av att ”acceptera läget”.

– Jag är väldigt stolt och glad över min bok och jag hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa andra i samma situation. Att må psykiskt dåligt är vanligare än man tror och inget att skämmas för. Det är faktiskt möjligt att vara framgångsrik och må dåligt på samma gång,säger Therése Lindgren.

Therése Lindgren är Sveriges största kvinnliga Youtuber och valdes till Årets Youtuber både 2015 och 2016. Hennes populära videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet.

Recensionsdag: 23 november

För mer information kontakta Sofia Heurlin: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se 08-696 87 21

Omslag och författarbilder kan laddas ner på www.forum.se Är du journalist/skribent och intresserad av recensionsböcker från oss är du välkommen att anmäla dig till vår nya presstjänst.

Bokförlaget Forum startades 1944 och ägs av Bonnier AB. Idag ger vi ut ungefär sjuttio titlar om året och parollen ”det bästa inom varje genre” är lika aktuell som när den kläcktes på 1940-talet. Vi älskar starka berättelser och gripande levnadsöden – då spelar det mindre roll om författaren är knegare eller nobelpristagare, om ämnet är romantiskt eller dystopiskt. De får alla plats hos oss.