Vi bygger framtidens basketstjärnor – genom läsning

Idrott, integration och jämlikhet går hand i hand. Svenska Basketbollförbundet, i sin roll som företrädare för basketsporten i Sverige, är en inspirationskälla. Basket är den mest integrerade och jämlika idrotten i Sverige.

Bonnierförlagen samarbetar sedan 2011 med Svenska Basketbollförbundet – tillsammans för vi fram läsning på en mängd olika sätt.

Hur då?

Bland annat är några av landets bästa ungdomsspelare läsambassadörer och vid såväl Svenska Basketligans som svenska basketlandslagets matcher lottas en aktuell bok ut till publiken och hos nätbokhandeln Adlibris finns riktad information och specialerbjudanden till basketspelare. Dessutom så delas det årligen ut stipendium till två basketledare som kombinerar utbildning och ungdomsledarskap.

Vi tror att ett rikt språk gör det lättare att ta sig in i, och bli en del av, samhället. Läsning stimulerar kreativiteten och fantasin, något som ökar chanserna att hitta fler och bättre lösningar på olika problem. En egenskap som är viktig även inom idrotten och på en basketplan.

Kontaktpersoner

Bodil Unenge, bodil.unenge@bonnierforlagen.se
Johannes Wohlert, johannes.wohlert@basket.se