Rights & Brands

Bonnier Rights

Litterär agent för Sveriges främsta berättare

Bonnier Rights säljer utländska rättigheter till fiktion, illustrerat och berättande facklitteratur och barnböcker från Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Bonnier Rights representerar också film- och tv-rättigheter på uppdrag av utvalda författare.

Sveriges största förlagskoncern har något att erbjuda alla: vi säljer översättningsrättigheterna i hela världen, direkt och via underagenter på utvalda marknader, för författare och titlar i alla genrer. Vårt team kombinerar stor kompetens om utländska rättigheter med mångårig erfarenhet av licensiering, översättning, kontraktsförhandlingar och som litterär agent.

Bonnier Rights var känd som Bonnier Group Agency 2003-2013, när namnet ändrades som en del av en större omorganisation.

Bonnier Brands

Vi lyfter berättelser och varumärken

Bonnier Brands hanterar och utvecklar varumärken, karaktärer och författarskap – främst inom och relaterade till Bonnierförlagen och Bonnier Tidskrifter. Vi säljer licensrättigheter och strävar efter att hitta nya sätt att sammanföra konsumenter med deras mest älskade berättelser och varumärken – på ett sätt som är lönsamt och uppskattat av rättighetsinnehavare, licenstagare och konsumenter. Vi arbetar även med produktutveckling i samarbete med våra rättighetsinnehavare, licenstagare och återförsäljare.

Bonniers svenska bokförlags- och bokklubbsverksamhet inryms i Bonnierförlagen AB.

Bonniers svenska tidskriftsutgivning inryms i Bonnier Tidskrifter AB. Bonnier Tidskrifter, som sysselsätter ca 350 personer, innefattar även andra typer av verksamheter inom bland annat event och digitala produkter, såsom nyhetsbrev och mobila tjänster. Bonnier Tidskrifter driver även webbshoppen Premiumshoppen.se.