Hur charmar jag min nya partners barn, Moa Herngren?

Hur charmar jag min nya partners barn, Moa Herngren?

28 oktober, 2016

248131
Moa Herngren
, aktuell med boken Fältguide för bonusfamiljen, hjälper en kvinna som dejtar en man som har barn från ett tidigare förhållande. Nu i helgen ska hon träffa sin partners barn för första gången och vill gärna briljera. Ja, hur sjutton ska man vara?

”Hej Moa!
Jag dejtar en kille med tonårsbarn och jag ska träffa dem för första gången i helgen. Jag är lite nervös för detta. Vad ska jag tänka på?”

”Många gör misstaget att introducera en ny partner som en ”kompis”, men både barn och tonåringar brukar känna av sådant direkt, så var istället ärlig med vem du är. Om ni dejtar så säg det – även om ni inte vet vart det kommer att leda. Annars tror jag att i största möjliga mån försöka vara sig själv och inte överdrivet ”på” eller inställsam. Generellt så är det bra att tänka på att det tar tid att bygga relationer och att man inte kan förvänta sig att bli bästa kompisar eller accepterad över en natt. Att visa en lagom nivå av intresse och nyfikenhet, lite som när man ska lära känna en ny kollega, brukar kännas bra både för en själv och de barn man försöker närma sig. Men framförallt – var dig själv.”
– Moa Herngren

Moa Herngren har skrivit ett flertal skönlitterära böcker och släpper nu sin första faktabok, Fältguide för bonusfamiljen, om det utmanande livet bonusfamilj. Läs mer om boken här.
9789174245127