Kan jag träna ihop med min hund, Mikael Lindnord?

26 januari, 2017

Varje vecka ställer vi en fråga till en expert, vars kunskap du kan använda för att glänsa inför vänner och bekanta, eller för all del, lära dig något nytt. Den här veckan har vi pratat med Mikael Lindnord, numera rikskänd via sin hund Arthur som följde med honom hem till Sverige ändå från Ecuador, om träning som hundägare. 

Hej Mikael! Vi på SelmaStories älskar träning och vi älskar hundar. Har du några tips på kul motionsaktiviteter man kan hitta på ihop med sin hund? Vad brukar du och Arthur göra ihop, till exempel? 

Mikael svarar: Hej! Jag har endast erfarenhet av min egen hund, Arthur, och när jag träffade honom så följde han mig genom djungeln under en multisporttävling. Så han gillar att röra på sig, minst sagt! När vi kom hem, till Sverige, så fortsatte jag med min vanliga träning. Arthur kan nästan alltid vara med. Här är exempel på vad vi brukar göra ihop:

11. För några veckor sedan åkte vi långfärdsskidor ihop i Åre.  Både Arthur och mina barn få hänga med, jag tränar ju inför Vasaloppet. Arthur älskar hela grejen!

2

2. Jag och min vän från Ecuador på isen förra året. Jag tränaade inför Höga Kustens hockeyturnering på uteis som går av stapeln varje år och Arthur fick hänga på.

3

3. Vanliga promenader med familjen. Arthur hänger gärna med barnen och tar det lugnt när minstingen håller i kopplet.

4

4. I somras vandrade vi i nationalparken Skuleskogen i Ångermanland. Här i Slåttdalsskrevan, en 200 meter lång spricka i berget. Arthur trivdes som en kung!

5

5. I somras paddlade jag en del, Arthur satt i båten och hoppade ur när vi befann oss nära land.

6

6. I allra bäst fall kan jycken även hänga med till gymmet! Här är vi i min hemstad Örnsköldsvik på Modo Sports Academy.

FAKTA / Mikael Lindnord
Född: 1976.
Familj: Fru och två barn.
Bor: Örnsköldsvik.
Gör: Motivationsföreläsare, teambuilder och författare.
Aktuell med boken: Arthur: gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem.