6 böcker mot din Game of Thrones-abstinens

28 augusti, 2017

Freja omslag

Johanne Hildebrandts Freja

Del 1 i serien Sagan om Valhalla

Kriget närmar sig Vanaheim. Gårdar bränns och plundras av asar som trängt in i landet österifrån. Prästinnan Freja reser till fienden i ett sista försök att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Tor förändrar allt. För en mer förbjuden kärlek har aldrig funnits. Freja : Sagan om Valhalla är en andlöst spännande berättelse fylld av lidelse och magi. Följ med tillbaka till bronsåldern, Sverige för 2700 år sedan, till en värld fylld av bortglömda drottningar, legender och hjältinnor.

Läs mer om FrejaBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Vei omslag

Sara Bergmark Elfgrens och Karl Johnssons serieroman Vei. Bok 1

Del 1 i serien Vei.

En kvinna flyter medvetslös i havet. Hon hittas av vikingar på jakt efter Jotunheim, jättarnas rike. Kvinnan heter Vei och hon blir snart indragen i ett blodigt spel mellan jättar, asagudar och människor. Vei – bok 1 är första boken i en episk fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi. Den andra och avslutande delen kommer 2018.

Läs mer om VeiAdlibris eller på förlagets hemsida.

Krigarhjärta omslag

Henrik Larssons Krigarhjärta

Del 1 i trilogin Blodsarvet

Nioårige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland. Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom…

Läs mer om KrigarhjärtaBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Stormfågel omslag

Conn Igguldens Stormfågel

Del 1 i serien Rosornas krig

Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme och svage Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?
Serien Rosornas krig är historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.

Läs mer om StormfågelBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Kampen om järntronen Omslag

George R R Martin Kampen om järntronen

Del 1 i serien Sagan om is och eld (bokserien bakom Game of Thrones)

Robert Baratheon och Eddard Stark befriade en gång i tiden de sju konungarikena från den galne draklorden Aerys och det blev Robert som besteg järntronen medan Eddard drog sig tillbaka till sitt Vinterhed. Efter en lång tid av fred samlar sig kung Roberts fiender både i Norden och i Södern. Hans närmaste rådgivare har dött under mystiska omständigheter och till och med hans egen drottning smider i hemlighet onda planer. Kung Robert ber Eddard Stark om hjälp och Eddard och hans familj dras obönhörligt in i maktspelet kring de sju konungarikena.

Läs mer om Kampen om järntronenBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Eragon omslaget

Christopher Paolinis Eragon

Del 1 i serien Arvtagaren

När den fattige bondpojken Eragon hittar ett blått drakägg förändras hans liv. I ägget finns drakungen Saphira, och Eragon och Saphiras öden vävs samman för alltid. Serien om drakriddaren Eragon består av fyra böcker och är en av världens mest lästa fantasyserier. Christopher Paolini, var bara 15 år gammal då han skrev Eragon, ett fantastiskt fantasyäventyr fyllt av mystik, drakar, alver, passion och strider mellan ont och gott.
Läs mer om boken på Bookbeat, Nextory, Stortyel eller på förlagets hemsida.


Mer boktips: Facebook & Klassikerbrevet