Året var 1969 … #tbt

05 september, 2017

Eva Alexandersons Kontradans

Efter att romanen Kontradans publicerats år 1969 fick författaren Eva Alexanderson motta en mängd brev från allmänheten. Breven handlade både om bokens teman religion och homosexualitet. En kort tid efter boksläppet hade nämligen Alexanderson, som första kvinna i Sverige, kommit ut offentligt som lesbisk.

Läs mer om KontradansBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Per-Gunnar Evanders Uppkomlingarna

Romanens huvudperson, Hadar Forsberg, arbetar träget i folkhemmet som nattvakt, skolvaktmästare och försöker också etablera sig som författare. Hans liv utvecklar sig till hallucinationer och ångestanfall. Hur ska den enskilda människan klara av att leva med insikten om vad som väntar då de fattiga ländernas folk kastar sig över sina förtryckare och kräver sin del av världens tillgångar?

Läs mer om UppkomlingarnaBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Anders Jonasons En karriär

Jonasons självbiografi om hans år på Expressen: Den stora kvällstidningen Tidningen ger bakgrunden till denna berättelse om Jan Anderson, en ung journalist som upptäcker att han inte är ung längre och som börjar undra vart det tog vägen med hans karriär egentligen. Man måste ju bli något, eller måste man inte?

Läs mer om En karriärBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Sara Lidmans Vänner och u-vänner

Jämförelser, klagomål, slagsmålsreferat, beskyllningar, insinuationer, vredesutbrott, utsagor, världsbankomål och skrov utan mål, avslöjor, fosterlandets förhållande till främmande, två eller tre sidor hat, fem till tio kärleksbevis – medborgerligt, motvilligt och ohejdbart nedtecknade under åren 1964-68.

Läs mer om Vänner och u-vännerBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.

Tage Danielssons Herkules och de makalösa mellandagarna

Klassisk mellandagsunderhållning från Tage Danielssons penna. Följetongskapitel med spänning, humor och massor av nostalgi!

Läs mer om Herkules och de makalösa mellandagarnaBookbeat, Nextory, Storytel eller på förlagets hemsida.


Prenumerera på Klassikerbrevet.
Följ oss på Facebook.