5x David Lagercrantz

12 september, 2017

Syndafall i Wilmslow

England 1954. Brittiska spioner har flytt till Sovjetunionen och en jakt på homosexuella, inspirerad av McCarthy i USA, drar genom landet. Ingen blir därför förvånad när en dömd homosexuell i Wilmslow, en matematiker vid namn Alan Turing, hittas död i sitt hem på Adlington Road. Den unge kriminalassistenten Leonard Corell, som alltid drömt om ett liv i den högre matematiken, börjar ställa obekväma frågor.

Läs mer om Syndafall i WilmslowBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Änglarna i Åmsele

Tidigt en vacker sommarmorgon 1988 rullar en Saab in i Åmsele. Klockan är tre på morgonen och i natt har det varit fest och folk strövar uppspelta genom byn. Juha Valjakkala och Marita Routalammi har på sin nyckfulla febriga resa genom Sverige hamnat i Åmsele och parkerar nu vid kyrkogården. På några få minuter spårar allt ur. Tre människor mördas och ett osannolikt mediauppbåd drar igång och det dröjer inte länge förrän historien förvandlas till en morbid såpopera i pressen.

Läs mer om Änglarna i ÅmseleBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Underbarnets gåta

Roman o mordet på en psykiskt sjuk narkoman – en man som en gång betraktades som ett underbarn med skyhög IQ och var den förmögne bohemen Daniel Mills bästa vän. Daniel försöker reda ut vad som hänt och spåren leder till den politiska maktens toppskikt.

Läs mer om Underbarnets gåtaBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Göran Kropp 8000+

David Lagercrantz debut som författare. Göran Kropp var Sveriges mesta äventyrare. I boken “Göran Kropp 8000+” från 1997 tog han med oss på sina äventyr runt om i världen och boken blev snabbt en modern klassiker i äventyrsgenren. Den 30 september 2002 omkom Göran Kropp. Han föll 20 meter på Sunshine Wall utanför Seattle, USA. Han blev 35 år.

Läs mer om Göran Kropp 8000+ Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Ett svenskt geni

Håkan Lans kallas ett geni. Han är en av uppfinnarna bakom datormusen, innehavare av patent för färg i datorer och skapare av ett sofistikerat satellitsystem som snart blir världsstandard för all världens båt- och flygtrafik. Men Håkan Lans har tvingats bli mer än uppfinnare. Han har dragits in i en storpolitisk strid där hundratals miljarder står på spel. David Lagercrantz bok Ett svenskt geni är en sann thriller om det ekonomiska krig som ersatt det kalla kriget.

Läs mer om Ett svenskt geni Bookbeat och Storytel .


Följ Eld & Lågor på Facebook.
Prenumerera på Klassikerbrevet.