5x Stephen King-böcker som blivit film.

12 september, 2017

Nyckeln till frihet

Med 9,3 i betyg på filmsajten IMDB är Nyckeln till frihet (1994) en av de mest populära filmerna någonsin. Filmen baseras på Kings novell ”Vårbedrift”, från boken Årstider. Andy sitter oskyldigt dömd på livstid för ett dubbelmord och gör sig själv till fängelsets mönsterfånge. Han blir snart vän med kåkfararen Red, men ingen anar Andys avancerade planer på att skipa rättvisa.

Läs mer om ÅrstiderBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

The Shining

Varsel var Stephen Kings tredje utgivna roman och den blev hans stora internationella genombrott. Boken ligger också till grund för Stanley Kubricks klassiska skräckfilm The Shining med Jack Nicholson i huvudrollen. Jack Torrance får i uppdrag att ta hand om det isolerade Overlook Hotel över vintern. Sonen Danny är synsk och ser hotellets fasansfulla förflutna och de onda krafter som väntar på familjen …

Läs mer om VarselBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

The Dark Tower

Science fiction-film baserad på böckerna Det mörka tornet. Romansviten är Stephen Kings livsverk – ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst. I en främmande värld med genklanger från vår egen möter vi för första gången Roland av Gilead, den siste revolvermannen, en ensam hämnare ständigt på väg genom ett ödelagt land på jakt efter den undflyende mannen i svart.

Läs mer om Det mörka tornet och om seriens första bok RevolvermannenBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Jurtjyrkogården

Läkaren Louis Creed flyttar med sin familj till den lilla staden Ludlow i Maine. Det är något mystiskt med den gamla djurkyrkogården där traktens barn begraver sina husdjur. Bortom den ligger också en annan begravningsplats – på marker där uråldriga förbannelser slumrar. När familjens katt återuppstår efter att ha blivit överkörd förstår Louis att mäktiga krafter satts i rörelse. , som kom ut 1983, hör till Stephen Kings mest lästa böcker.

Läs mer om JurtjyrkogårdenBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Lida

Paul Sheldon är en världsberömd författare. Han vaknar upp efter en våldsam bilolycka och befinner sig i ett hus mitt ute i ingenstans. Han har tagits omhand av Annie Wilkes – Pauls största fan. Ganska snart inser Paul att allting inte står rätt till hos sin vårdare. Lida är en intensiv psykologisk thriller i kammarspelsformat.

Läs mer om LidaBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.


Gilla Eld & lågor på Facebook
Prenumerera på Klassikerbrevet