Mia Ajvide är eld & lågor

15 september, 2017

Mia Ajvide

Vad brinner du för just nu?
Pokémon Go. Jag föreställer mig att det är arvet från min vandrande, samlande anmoder som får mig att dra ut på vägarna, korsa torg och busstationer, slå in på okända stigar för att fånga pokémon. Det är bara att byta ut nötterna mot ett elektriskt får, en häst med flammande man eller en psykisk störd anka. Ägg kläcks och ur skalet stiger en tvåhövdad fågel medan jag lägger kilometer till kilometer och ur trasslet som skrivandet skapat i hjärnan framträder än en gång en röd tråd. Orden återfår sin valör, berättelsen sin mening och jag kan återvända till skrivbordet.

Vilken bok vill du tipsa om?
Men hur små poeter finns det egentligen av Eva-Stina Byggmästar. Det är en bok som gör mig lycklig. Inför de grönklädda poeterna, bibliotekarierna och de små skrivbiträdena rasar alla betänkligheter och lika nyfiket, sprittande glad som när jag förälskat hänger vid min älskades läppar suger jag i mig dikterna. Det är som om Eva-Stina Byggmästars ord ramlar ur boksidan rakt in i hjärtat där de skuttar runt en stund innan de nöjda med att ha väckt glädjen över att bara finnas till lägger sig till ro.


Hur små får poeter vara
Läs mer om Eva-Stina Byggmästars Men hur små poeter finns det egentligenförlagets hemsida.

Älska Vingåker
Läs mer om Mia Ajvides Älska Vingåkerförlagets hemsida.

Mannen som föll i glömska
Läs mer om Mia Ajvides Mannen som föll i glömskaBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.


Gilla Eld & lågor på Facebook!