Fem fängslande musikerliv

24 oktober, 2017

Monica Zetterlund

Jazzstjärnan Monica Zetterlund

Monica Zetterlunds ödmjuka självbiografi är på en gång rolig, öppenhjärtig, allvarlig, slagfärdig och generös ljudbok av en av vår tids allra största och mest mångsidiga svenska artister. Det börjar med hennes barndom i Hagfors på 1940-talet och fortsätter med scener ur ett oerhört rikt och levande liv: som ung artist på Topsys Nalen, i Köpenhamn, USA osv.

Läs mer om Monica Zetterlunds Hågkomster ur ett dåligt minneBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Louise Hoffsten Blues

Bluesstjärnan Louise Hoffsten

Det är med visst motstånd som sångerskan Louise Hoffsten söker sig till läkare för yrsel och känselbortfall. Efter att ha blivit lämnad av sin stora kärlek är hon övertygad om att hon lider av hjärtesorg. När hon får diagnosen MS, multipel skleros, har hon svårt att acceptera det. Inte kan väl hon som bara är dryga trettio verkligen vara drabbad? Hon tänker inte låta sin sjukdom hindra henne från att göra det hon vill, utan kämpar vidare för att uppfylla sin dröm: att få sina skivor utgivna i USA.

Läs mer om Louise Hoffstens BluesStorytel eller på förlagets hemsida.

Whitney Houston

R’n’B-stjärnan Whitney Houston

Hon hade en av vår tids största röster, och hennes liv innehöll alla ingredienser för att bli en framgångssaga. Samtidigt kantades hennes tillvaro av drogmissbruk, hon levde länge i ett våldsamt äktenskap och de sista åren av sitt liv kämpade hon för att behålla den gyllene röst som gjort henne så känd och älskad. Hon dog ensam på ett hotellrum i LA, samma dag som Grammygalan 2012, endast fyrtioåtta år gammal. Hur gick det så? Vem var hon egentligen, Whitney Houston? För första gången får vi hela historien om Whitney, av den som kände henne bättre än någon annan: hennes mamma Cissy Houston.

Läs mer om Cissy Houstons och Lisa Dickeys bok WhitneyBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Samantha Fox

Popstjärnan Samantha Fox

Hon har sålt över 30 miljoner skivor. Under 80-talet var hon den mest fotograferade brittiska stjärnan tillsammans med prinsessan Diana och Margaret Thatcher. Inte sedan The Beatles har en brittisk personlighet varit så välkänd internationellt. För första gången väljer nu Samantha Fox att tillsammans med författarparet Leif Eriksson och Martin Svensson berätta den utlämnande och bitvis smärtsamma historien om den mobbade arbetarklasstjejen från norra London som kom att förtrolla en hel värld.

Läs mer om Samantha Fox’ Min berättelseBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

Jenny Lind

Operastjärnan Jenny Lind

Minns du 50-lappen? De var Jenny Lind (1820–1887) – operasångerskan och hovsångerskan som under sin levnad rönte stora internationella framgångar som ”The Swedish Nightingale”. Som sin tids största sångerska turnerade hon världen runt och en stor del av hennes inkomster skänkte hon till välgörenhet – än idag delas Jenny Lind-stipendiet årligen ut till en ung sångstuderande. Jenny Lind utom scenen utkom för första gången 1928 och innehåller en samling brev till hennes förmyndare, i urval och med kommentarer, utgivna av författaren Lotten Dahlgren.

Läs mer om Jenny Lind utom scenenBookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.


Följ Eld & lågor på Facebook
Prenumerera på Klassikerbrevet