Paolos yoga – en ny bok av Paolo Roberto

Paolos yoga – en ny bok av Paolo Roberto

29 november, 2016 | Bonnier Fakta

I Paolos yoga delar Paolo Roberto, som yogat i över 15 år, med sig av sin yoga. Det handlar inte om rökelse och mantran, utan om vikten av andning, fokus, kroppskännedom och tålamod. Boken vänder sig både till den som aldrig provat yoga förut och till den som redan håller på med någon variant av yoga och vill få nya infallsvinklar på sin träning överlag.

Paolos yoga innehåller tydliga bilder och instruktioner till de olika övningar så att du kan träna i din egen takt, eller från de sammansatta yogapassen för olika behov, som grundpasset, 2-minuterspasset, balanspasset och löparpasset. Du får dessutom veta varför du ska göra de olika övningarna. Att ha en stark och smidig kropp är viktigt för att må bra och fördelarna med yoga är många. Den ger ökad rörlighet och kroppskoordination och gör att du till kan använda din styrka och explosivitet bättre både i din vardag och i övrig träning.

– Det viktiga i yoga är att vara närvarande i träningen, släppa egot, prestationstvånget och att inte stressa eller tvinga sig ner i de olika övningarna. För mig som är så tävlingsinriktad var nog den biten den största utmaningen. Jag fick gång på gång ge efter och låta andningen bestämma när och om jag kunde gå djupare i de olika positionerna. Just därför har yoga varit viktigt för mig och min inställning till livet. Allt går inte att tvinga fram med kraft, säger Paolo Roberto.

Paolo Roberto vill med boken avmystifiera yogan som träningsform och göra den tillgänglig för alla som skulle behöva stretcha sin kropp och lugna ner sitt sinne, men som precis som han haft lite svårt att hitta hem i yogans värld. För det är just den som inte tror sig behöva yoga som behöver den allra mest.

– För mig är yogan ett komplement i min träning och jag tycker att kondition och styrketräning är minst lika viktigt. För hur du än vrider och vänder på yogan så ger den dig inte allt. Se till att du har mer än ett verktyg i din träningsverktygslåda. Har du bara en hammare så kommer allt se ut som en spik. Min kombo av träning gör mig kanske inte till världens snabbaste löpare, och inte heller till den vigaste yogin – men min kropp mår bra, får varierad träning och det är det som fysisk hälsa handlar om, säger Paolo Roberto.

Recensionsdag 10 januari.

Omslag och författarbilder hittar du på www.bonnierfakta.se
För mer information kontakta:
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se
mob: 070-726330

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.