Fredrik Backman skriver nytt treboksavtal med Bokförlaget Forum

Fredrik Backman skriver nytt treboksavtal med Bokförlaget Forum

16 januari, 2017 | Bokförlaget Forum

Succéförfattaren Fredrik Backman skriver nytt treboksavtal med Bokförlaget Forum, och är därmed tillbaka där han debuterade 2012 med En man som heter Ove och där han hittills har givit ut tre böcker.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vi får förtroendet att fortsätta bygga vidare på framgångarna, säger förläggaren Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

I maj 2017 ger Forum ut kortromanen Och varje morgon blir vägen hem längre och längre som kom ut i USA i höstas. Uppföljaren till romanen Björnstad är planerad att släppas i oktober 2017.

– Fredrik Backman har många historier inom sig och långsiktighet är ett ledord för fortsatt framgång. Att komma tillbaka till Forum där allt började tycker vi känns både spännande, roligt och tryggt, säger Tor Jonasson på Salomonsson Agency.

Backman är en av decenniets mest framgångsrika författare både i Sverige och internationellt. I USA är han ett fenomen och har legat på New York Times topplista i ett år i sträck med En man som heter Ove. Hans andra roman Min mormor hälsar och säger förlåt har nu legat 38 veckor på samma topplista.

– Fredrik Backmans böcker har haft en helt exceptionell framgång runtom i världen. Med Forum som bas för utgivningen har vi de bästa av förutsättningar för att bibehålla ett långt och lyckosamt författarskap, fortsätter Tor Jonasson.

Fredrik Backman debuterade 2012. Hans böcker är översatta till 42 språk och har hittills sålt över 5 000 000 internationellt. Filmatiseringen av En man som heter Ove är en av de mest framgångsrika filmerna genom tiderna och är kortlistad till en Oscarsnominering.

Adam Dahlin, Förlagschef Bokförlaget
adam.dahlin@forum.se
Tel 08-696 84 64

Tor Jonasson, Salomonsson Agency, Litterär agent för Fredrik Backman
tor@salomonssonagency.com
Tel 070-313 16 52

Bokförlaget Forum är ett brett allmänutgivande bokförlag inom Bonnierförlagen. Det grundades 1944 och ger årligen ut ett 60-tal titlar.

Salomonsson Agency grundades år 2000 och är Nordens ledande litterära agentur. Agenturen representerar omkring 40 nordiska författare samt en exklusiv lista av manusförfattare.