Hyllad kvinnomemoar, #1 NY Times bestseller och Oprahs favorit – Love Warrior nu på svenska

Hyllad kvinnomemoar, #1 NY Times bestseller och Oprahs favorit – Love Warrior nu på svenska

30 januari, 2017

På kvinnodagen, den 8 mars, släpps den omtalade amerikanska memoaren Love Warrior på svenska. Love Warrior, av Glennon Doyle Melton, är en stark livshistoria om en kvinnas kamp mot missbruk, sjuka kroppsideal, svek och otrohet – och hur hon hittar kärleken och styrkan igen. Boken har legat i topp på NY Times bestsellerlista och fick stor uppmärksamhet när Oprah Winfrey valde ut den till sin bokklubb.

Love Warrior är en bok om otrohet, kärlek, svek och om hur många kvinnor fortfarande är fast i snäva normer kring utseende och relationer och inte vågar ta tillräcklig plats. Det är även en bok om försoning och om hur du kan hjälpa både dig själv och din familj genom en livskris – och använda krisen som språngbräda till ett bättre, sannare liv.

– Love Warrior fick mig fullständigt på fall. Det är en omvälvande livshistoria som jag tror många kvinnor kan känna igen sig i på olika sätt, även om man inte själv haft det lika svårt. Det är en bok fylld av hopp om att det går att börja om när det känns som svartast. Jag är så glad för att detta är den första bok som kommer ut på Yourlife Books, säger Carina Nunstedt, grundare av det nya förlaget Yourlife Books som inriktat sig på personlig facklitteratur.

Om författaren: 

Glennon Doyle Melton är författare och en av USAs kändaste mammabloggare. Hon har haft ett liv kantat av dålig självkänsla, missbruk och ätstörningar. Efter 13 års äktenskap upptäckte Glennon dessutom att hennes man, pappan till hennes tre barn, varit notoriskt otrogen under en längre tid. Boken Love Warrior skrev hon utifrån den kris hon och hennes familj hamnade i. Glennon valde att kriga för kärleken och lyckades med stor kraft gå vidare. En tid efter att Love Warrior skrivits valde hon dock att separera från sin man. Idag lever hon i en relation med en av USA:s kändaste kvinnliga fd fotbollsspelare, Abby Wambach.

Ett urval röster om Love Warrior:

I En varg söker sin podd i avsnitt Det goda samtalet, diskuterar Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli utförligt Love Warrior (start ca 0.33 in i podden)

Oprah i samband med att hon valde boken till sin bokklubb
Ett längre Ophrainslag
Tidningen ELLE
Washington Post
CBS This morning
LA Times
USA today

För mer information, kontakt med författaren och recensionsexemplar kontakta:
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se
Mobil: 0707-263301.

Omslag och författarbilder hittar du här.


Yourlife Books logo
Yourlife Books
 är ett nytt nischat förlag inom bokförlaget Forum. Inriktningen är personlig facklitteratur, från omvälvande livshistorier till självutforskande böcker inom populärpsykologi, livsfilosofi, inre hälsa, karriärutveckling, kreativitet med mera. Förläggare/grundare: carina.nunstedt@yourlifebooks.se Hemsida: www.yourlifebooks.se Instagram: yourlifebooks