Nu släpps Camilla Läckbergs tionde deckare

Nu släpps Camilla Läckbergs tionde deckare

30 januari, 2017 | Bokförlaget Forum

Den 7 april släpps Häxan som är Camilla Läckbergs senaste bok i Fjällbacka-serien. Häxan blir dessutom den tionde boken i serien om Erica Falck och Patrik Hedström. Det firar Camilla Läckberg med att byta ut den grafiska profilen för serien.

Boken, som släpps tillsammans med Bokförlaget Forum, tog Camilla Läckberg 9 månader att skriva. Slutresultatet blev en gastkramande politisk deckare på 1,2 miljoner tecken – i boksidor räknat 650 sidor. I Häxan tar karaktärerna Erica Falck och Patrik Hedström steget ut i den turbulenta tid världen för närvarande befinner sig i.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård. Sökandet engagerar hela samhället och när Linnea hittas mördad sprider sig skräcken. Kan fler flickor vara i fara? Och finns det något samband mellan de två fallen? Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

– Det känns underbart att få släppa Häxan. Att skapa boken har varit min svåraste utmaning hittills som författare. Stödet och hejaropen från mina läsare har gett mig drivkraften att skriva min tjockaste bok någonsin, 650 sidor och 1,2 miljoner tecken! För det är jag innerligt tacksam, säger Camilla Läckberg.  

De senaste åren har Camilla Läckberg, som sålt över 20 miljoner böcker, tagit tydlig ställning i brinnande frågor som feminism och antirasism. Nu tar hon den kampen till sitt älskade Fjällbacka.

– Häxan är en bok om feminism och om rädsla för det okända. Den rädslan är ingenting nytt, den har funnits i alla tider, men varje ny generation måste övervinna den. Utan förändring gör världen inga framsteg. Mitt mål är att världen ska vara en lite bättre plats när jag lämnar över den till mina barn, säger Camilla.

Ny grafisk profil
För att fira den tionde boken i Fjällbacka-serien har Camilla Läckberg bestämt sig för att göra om den grafiska profilen för hela serien. Först ut är bokomslaget för Häxan – ett omslag som uppvisar ett helt nytt grafiskt manér och en ny logotype. Tidigare böcker i Fjällbacka-serien kommer över tid att stöpas om i samma uttrycksfulla formspråk.

– Vi ville tillsammans med Camilla ta fram ett spännande omslag med psykologisk skärpa där alla kan identifiera sig med den ondska som finns omkring oss. Camilla Läckbergs nya boklogga är stark och elegant, precis som det anstår Sveriges deckardrottning. Vi älskar den nya designen och hoppas att alla Camillas läsare ska göra det samma, säger Sara Lindegren, Kommunikationsstrateg.

Om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg, vars deckarserie utspelar sig i Fjällbacka, är Sveriges mest säljande författare. Böckerna i serien är dessutom internationella bestsellers som har getts ut i 60 länder och sålts i över 20 miljoner exemplar. Fem av böckerna har filmatiserats och karaktärerna från deckarna ses också i tv-serien Fjällbackamorden. Camilla Läckberg skriver även barnböckerna om Super-Charlie. Vid sidan av författarskapet är entreprenören Camilla Läckberg aktiv i flera företag och en engagerad ambassadör för Barncancerfonden. Läs mer på: www.camillalackberg.se

För mer information om Häxan, vänligen kontakta:

Sara Lindegren, Kommunikationsstrateg Forum
Telefon: 070 689 31 58
E-post: sara.lindegren@bonnierforlagen.se

Presskontakt för Camilla Läckberg, vänligen kontakta:
Sean Canning
Telefon: 076 209 97 69
E-post: sean.canning@mindmakerspr.se

Foto: Magnus Ragnvid