Stefan Lindberg och Caterina Pascual Söderbaum nominerade till Sveriges Radios romanpris

Stefan Lindberg och Caterina Pascual Söderbaum nominerade till Sveriges Radios romanpris

06 februari, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Stefan Lindberg och Caterina Pascual Söderbaum har nomineras till Sveriges radios romanpris för sina böcker Nätterna på Mon Chéri och Den skeva platsen.

Romanpriset är lyssnarnas eget pris och vinnaren tillkännages den 28 april. Prissumman är 50 000 kronor.
Mer om priset

Stefan Lindberg, född 1971 i Alingsås, bor nu i Stockholm. Han debuterade 1999 med den mycket uppmärksammade novellsamlingen Tusen nålar. Nätterna på Mon Chéri  är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum.

Caterina Pascual Söderbaum (1962-2015), levde omväxlande i Sverige och Spanien och var bl a verksam som översättare av svensk litteratur till spanska. Hennes första bok, novellsamlingen Sonetten om andningen (Lejd förlag, 2001), belönades med Katapultpriset för bästa debut. Den skeva platsen blev hennes sista bok.