Bonnierförlagen rekryterar Susanna Romanus

Bonnierförlagen rekryterar Susanna Romanus

13 februari, 2017 | Bonnierförlagen

Bonnierförlagen har rekryterat Susanna Romanus som förläggare till en ny utgivningslinje inom Bonnierförlagen. Den nya utgivningslinjen kommer lanseras under våren 2017. Susanna Romanus kommer närmast från tjänsten som Publicistisk chef på Norstedts.

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen:
”Susanna Romanus är en av branschens mest meriterade och tongivande förläggare och vi är otroligt glada över att hon har valt att börja jobba hos oss på Bonnierförlagen med en ny och spännande utgivningslinje.”

Susanna Romanus började sin bana som redaktör på förlaget Alba 1988. Hon fortsatte sedan vidare till Albert Bonniers Förlag där hon arbetade som foreign rights, pocketansvarig och biträdande förläggare. Därefter följde två år som utgivningschef för skönlitteratur på Natur & Kultur. Sedan 2003 har hon varit verksam på Norstedts, först som informations- och marknadschef, och sedan 2008 som förläggare och publicistisk chef.

För ytterligare information
Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen
073-773 80 55, hakan.rudels@bonnierforlagen.se

Susanna Romanus
070-681 24 33, Susanna.romanus@norstedts.se

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Kartago, Månpocket, Reseförlaget och Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 270 personer, ingår också fem bokklubbar, agenturen Bonnier Rights samt Bonnier Brands.