Forum startar romanceimprint

Forum startar romanceimprint

23 februari, 2017 | Bokförlaget Forum

Bokförlaget Forum utökar sin utgivning och startar nu ett imprint med fokus på romance. Förläggare för det nya imprintet blir Ebba Östberg. Hon tillträder i maj och kommer närmast från Pocketförlaget där hon varit tf vd. Till det nya imprintet kopplas även Sveriges största romanceförfattare Simona Ahrnstedt, som rådgivare.

– Romancetrenden är stark och vi har länge haft detta i tankarna, men vi ville ha bästa möjliga förutsättningar och med Ebba och Simona känner jag att vi nu verkligen har det, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

Det blir ett boutique-imprint med inriktning på modern romance. Ett imprint som tar både genren och läsarna på allvar. Känslan ska andas kvalitetsurval, och huvudordet är kärlek. Första året är 10-12 titlar planerade.

– Att få arbeta med kärleksromaner och dessutom i ett eget imprint var ett erbjudande jag inte kunde motstå. Några av mina bästa läsupplevelser är i den här genren så det blir ett riktigt lustprojekt för mig, säger Ebba Östberg.

Författaren Simona Ahrnstedt kommer även i fortsättningsvis att ge ut sina böcker på Forum men knyts till det nya förlaget i en rådgivande roll.

– Romance är en genre jag brinner för och jag ser mycket fram emot det här ärofulla uppdraget; att få vara med och bidra till att de bästa av de bästa romance-titlarna kommer svenska läsare till del.

Fakta romance-genren
Romance brukar kallas världens största bokgenre. I USA står den för en tredjedel av den skönlitterära marknaden, med en försäljning på drygt en miljard dollar 2013 enligt branschstatistiken BookStats (ett samarbete mellan The Association of American Publishers (AAP) och Book Industry Study Group (BISG)).

Bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum är ett brett allmänutgivande bokförlag inom Bonnierförlagen. Det grundades 1944 och ger årligen ut ett 60-tal titlar. I förlaget ingår även Yourlife Books som ett imprint med fokus på personlig utveckling.