Efterlängtad fortsättning om Avdelning Q – SELFIES av Jussi Adler-Olsen

Efterlängtad fortsättning om Avdelning Q – SELFIES av Jussi Adler-Olsen

03 mars, 2017 | Albert Bonniers Förlag

I april kommer boken Selfies, den sjunde delen i Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q. Adler-Olsen, bosatt i Köpenhamn, är en av Europas mest populära trillerförfattare. Hans böcker utkommer i 35 länder världen över.

Selfies är den sjunde boken i den populära serien om Avdelning Q. I Selfies står Avdelning Q inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet.

Gruppens sammanhållande länk, Rose, har hamnat i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in i ett mörkt förflutet. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mörk, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa mot ett nedläggningshot och bevisa sin kapacitet. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor. Det finns indikationer på ett samband mellan händelserna. Men vad är sambandet?

Jussi Adler-Olsen, född 1950 i Köpenhamn, är en av Europas mest framgångsrika thrillerförfattare. Han debuterade som författare 1997 och arbetade dessförinnan som tryckare, bokhandlare, journalist och förläggare. Adler-Olsen har tilldelats en rad litterära utmärkelser och hans böcker utkommer i 35 länder världen över.

Recensionsdag: 9 maj

För mer information, intervjuförfrågningar och recensionsexemplar kontakta:
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se
mobil: 070-726 33 01

Omslag och författarporträtt kan laddas ner på www.albertbonniersforlag.se

Albert Bonniers Förlag är det största skönlitterära förlaget i Sverige och ett av de äldsta, grundat 1837. Utgivningen har alltid utmärkts av mångsidighet. Romaner, lyrik, memoarer, biografier, essäer, reseskildringar, presentböcker samt en mängd olika fackböcker har haft förlagets namn på titelbladet.