Hetta – atmosfärisk spänning från Australien

Hetta – atmosfärisk spänning från Australien

09 mars, 2017 | Bokförlaget Forum

I april kommer den omtalade boken The Dry ut på svenska. Hetta är en spännande thriller/deckare som utspelar sig i den av värmebölja svårt sargade staden Kiewarra. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler död på sin fru och sin son och skjuter sedan sig själv. Men staden bär på gamla hemligheter och allt är inte alltid så självklart som det verkar.

Hetta är Jane Harpers debutroman och hon hyllas för sin förmåga att förmedla miljön, känslan och desperationen i en av torka svårt drabbad stad. En man skjuter sin familj och sedan sig själv. Polisen ser vad den vill se. Men gamla oförrätter och relationer kryper sakta upp till ytan, gömda hemligheter gör sig påminda och den förlamande hettan gör människor desperata. The Dry Hetta har fått stor uppmärksamhet och fina recensioner världen över.

Om Boken:
Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv.

Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet och Falk ifrågasätta vad som verkligen hände. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen. Hetta är en atmosfärisk thriller med mörka familjehemligheter – True Detective möter Liane Moriarty. Läs mer om boken och författaren här.

Jane Harper föddes i Storbritannien men har levt stora delar av sitt liv i Australien, där hon arbetat som journalist på bland annat The Herald Sun i Melbourne. 2015 vann hon Victorian Premier’s Literary Award for an Unpublished Manuscript för romanen The Dry. Jane Harper kommer att vara med på Crimetime Gotland 3-5 augusti 2017.

Utgivningsdag: 26 april. Recensionsdag: 10 maj.

För mer information och recensionsexemplar:
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se
mobil: 070-726 33 01

Bokförlaget Forum startades 1944 och ägs av Bonnier AB. Idag ger vi ut ungefär sjuttio titlar om året och parollen ”det bästa inom varje genre” är lika aktuell som när den kläcktes på 1940-talet. Vi älskar starka berättelser och gripande levnadsöden – då spelar det mindre roll om författaren är knegare eller nobelpristagare, om ämnet är romantiskt eller eller dystopiskt. De får alla plats hos oss.