Fler stjärnförfattare klara för deckarfestivalen Crimetime Gotland 3-5 aug

Fler stjärnförfattare klara för deckarfestivalen Crimetime Gotland 3-5 aug

22 mars, 2017

Amerikanska thrillerstjärnan Gregg Hurwitz, prisbelönta irländska författaren Emma Donoghue, finska kriminalförfattaren Mikko Porvali samt hyllade svenska författarna Jan Mårtenson, Tove Alsterdal, Sofie Sarenbrant, Jonas Bonnier, Kristina Ohlsson med flera är nu också klara för Crimetime Gotland 2017. Totalt medverkar 50 deckarförfattare på Sveriges största deckarfestival den 3–5 augusti i Visby. Sedan tidigare är författarna Elly Griffiths (UK), Unni Lindell (NO), Jane Harper (AUS), Camilla Läckberg, Jens Lapidus, John Ajvide Lindqvist, Mari Jungstedt med flera klara för festivalen. Nu släpps även biljetterna till Crimetimes skrivarskola, författarmiddagar, afternoon tea och bussutflykter i Gotlandsdeckares fotspår.

För tredje året i rad går Crimetime Gotland av stapeln i Visby. Den tre dagar långa deckarfesten äger rum 3–5 augusti, veckan före Medeltidsveckan. Nu presenteras ytterligare 36 festivalklara författare.

Bland dessa märks kritikerrosade amerikanska thrillerstjärnan Gregg Hurwitz, aktuell med En man från ingenstans, andra delen i Orphan X-serien om den hemlige agenten Evan Smoak. Gregg har länge velat åka till Sverige och ser fram emot att besöka Gotland.

– Jag älskar att träffa läsare och resa, så det var inget svårt beslut att tacka ja. Vad som är väldigt intressant är att läsare från olika länder har väldigt olika frågor. Och jag ser fram emot att få många frågor från publiken, säger Gregg Hurwitz

Klar för Crimetime Gotland är också den prisbelönta irländska författaren Emma Donoghue, mest känd för Room, som även blev en Oscarsvinnande film. I sommar kommer hennes psykologiska thriller The Wonder på svenska.

En av de svenska författarna som gästar deckarfesten i Visby för första gången är Jonas Bonnier, vars thriller Helikopterrånet är såld till 31 länder. Filmrättigheterna har köpts av Netflix och Jake Gyllenhaal.

– Vad man mest ser fram emot med Crimetime är förstås att få lyssna på och hänga med alla dessa fantastiska författare, samlade till en enda perfekt sommarbuffé där man kan frossa i allt och slipper äta de äckliga sillsorterna, säger Jonas Bonnier.

Idag släpps även biljetterna till Crimetimes populära skrivarskola, bussutflykter med Gotlandsförfattarna Anna Jansson, Mari Jungstedt och Marianne Cedervall samt biljetter till middagar och afternoon tea med författarna.

På Crimetimes skrivarskola får man lära sig skrivarprocessens olika delar, av de erfarna författarna Sören Bondeson, Katarina Wennstam, Anders de la Motte, Denise Rudberg och Rebecka Edgren Aldén.

På festivalens barn- och familjescen medverkar favoriterna Martin Widmark och Helena Willis (LasseMajas Detektivbyrå), Anna Jansson (Emil Wern-serien), Kristina Ohlsson (serien om barnen i Åhus), Henrik Jonsson och Ingela Korsell (PAX-serien), Mats Strandberg (Monstret-serien) samt Beppe Singer, känd från SVTs Hjärnkontoret, som bjuder på Beppes detektivexperiment. Barnens Crimetime bjuder även på skrivarworkshop och monsterverkstad för de lite äldre barnen, och sagostund och deckarpyssel för de mindre.

Medverkande författare Crimetime Gotland, 2017
Elly Griffiths (UK), Gregg Hurwitz (US), Emma Donoghue (IRL), Jane Harper (AUS), Unni Lindell (NO), Mikko Porvali (FI), Torkil Damhaug (NO), John Ajvide Lindqvist, Camilla Läckberg, Jan Mårtenson, Jens Lapidus, Malin Persson Giolito, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Håkan Nesser, Denise Rudberg, Katarina Wennstam, Sofie Sarenbrant, Christoffer Carlsson, Kristina Ohlsson, Mats Strandberg, Jonas Moström, Tove Alsterdal, Ninni Schulman, Marianne Cedervall, Emelie Schepp, Jenny Rogneby, Anders de la Motte, Paul Leander Engström & Camilla Grebe, Sören Bondeson, Jonas Bonnier, Rebecka Edgren Aldén, Caroline Eriksson, Gustafson & Kant, Mariette Lindstein, Martin Österdahl, Anna Tell, Dennis Magnusson, Lina Bengtsdotter, Mattias Leivinger & Johannes Pinter, Dan Nilsson, Anna Roos, Martin Widmark och Helena Willis, Beppe Singer, Ingela Korsell och Henrik Jonsson.

Läs mer om alla medverkande författare och följ programuppdateringarna på festivalens hemsida: http://crimetimegotland.se/

Crimetime Gotland produceras av Books & Dreams och Blixten & Co, i samarbete med Region Gotland och medverkande bokförlag.

Biljetter
1-dagspass eller 3-dagarspass, samt tilläggsbiljetter till skrivarskola, afternoon tea, middagar och bussutflykter finns på: www.crimetimegotland.se/kop-biljett

Pressbilder
Pressbilder finns på www.crimetimegotland.se/press

Kontakt
Press
Natalie Pettersson, ILES PR 076 867 10 60 javascript:DeCryptX('0n3d0t3d2n1j1f2B3l2n1f3v1/2u0e')

Books & Dreams
Carina Nunstedt, festivalchef och programansvarig 070 667 73 46 javascript:DeCryptX('2e2c1s1j1o0a2B1c0o0o2m0s1e0r1f2c2o3v1/0s2g')