Bonnierförlagen startar nytt digitalt förlag – Bonnier Bookery

Bonnierförlagen startar nytt digitalt förlag – Bonnier Bookery

24 mars, 2017 | Bonnierförlagen

Som ett led i Bonnierförlagens tillväxtstrategi startas nu det digitala förlaget Bonnier Bookery. Målsättningen är en utgivning som attraherar den digitala bokläsaren och lyssnaren. Förlaget kommer ha en utgivning om ca 20-25 titlar per år, både skön- och facklitteratur. Förlagschef blir Åsa Selling.

”Den digitala utvecklingen skapar fantastiska möjligheter för berättandet och nya förutsättningar att nå ut till en stor publik. Med Bonnier Bookery ska vi utveckla bokutgivningen i svensk bokbransch och skräddarsy den mot den digitala läsaren och lyssnaren”, säger Åsa Selling.

Åsa Selling kommer närmast från rollen som förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, dessförinnan var hon verksam som förläggare på Albert Bonniers Förlag. Åsa Selling har arbetat som förläggare med författarskap som Chimamanda Ngozi Adichie, Herta Müller, Emma Hamberg, Johan Theorin och Malin Persson Giolito. Hon har också som förlagschef lett ett genomgripande förändringsarbete på Wahlström & Widstrand under de senaste åren.

Förläggare på Bonnier Bookery blir Susanna Romanus. Hon har en lång erfarenhet från förlagsbranschen och kommer närmast från Norstedts där hon har varit publicistisk chef för skönlitteratur och sakprosa. Som förläggare har Susanna Romanus en stor bredd och har arbetat med många svenska författare, allt från Torgny Lindgren, Eija Hetekivi Olsson och Torbjörn Flygt till Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt, Cilla & Rolf Börjlind och David Lagercrantz Millenniumböcker.

”Berättelsen är starkare än någonsin och fortsatt helt central när vi identifierar morgondagens författare. Med Bonnier Bookery ska vi utveckla berättandet utifrån nya beteenden och en viktig del av verksamheten blir att experimentera. Det ska bli enormt spännande att få använda min långa förläggarerfarenhet till något så här kreativt och att få vara med och starta en ny verksamhet”, säger Susanna Romanus.

För ytterligare info:
Åsa Selling, Förlagschef, Bonnier Bookery
asa.selling@bonnierbookery.se, 08-696 86 44

Susanna Romanus, Förläggare, Bonnier Bookery
susanna.romanus@bonnierbookery.se, 070-681 24 33

Anmäl din mejladress här om du vill följa vår utgivning.