Maria Såthe till Albert Bonniers Förlag och Wahlström & Widstrand

Maria Såthe till Albert Bonniers Förlag och Wahlström & Widstrand

30 maj, 2017 | Bonnierförlagen

Den 15 augusti tillträder Maria Såthe en ny tjänst som förläggare och biträdande litterär chef på Wahlström & Widstrand. Hon kommer närmast från Weyler förlag där hon arbetat som marknadsansvarig och förläggare.

– Maria Såthe har under lång tid visat att hon förmår välja och sälja böcker på ett föredömligt sätt. Hennes breda erfarenhet och näsa för kvalitetslitteratur är precis vad vi behöver när vi fortsätter arbetet med att samordna W&W med Albert Bonniers förlag, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

– Det känns oerhört roligt att få chansen att vara med och forma den framtida utgivningen på klassiska Wahlström & Widstrand. Förlaget står för den typ av kvalitetslitteratur jag drivs av att hitta och sprida, säger Maria Såthe.

Maria Såthe har en bred bakgrund i kulturvärlden. Åren 2002 till 2005 var hon verksam som avdelningschef på Gleerups (Akademibokhandeln), och gick därefter vidare till att arbeta centralt inom Akademibokhandeln med butikskoncept och sortimentstyrning fram till 2008. Maria har arbetat på Weyler förlag nästan sedan starten, först som försäljning- marknad- och pressansvarig men de senaste fem åren också som förläggare. Under 2012 var Maria tjänstledig från Weyler på halvtid för att vikariera som ansvarig producent på Internationell författarscen, Kulturhuset.

För ytterligare information

Maria Såthe, tillträdande Förläggare & Biträdande litterär chef Wahlström & Widstrand

Tel 0722-023232, maria.sathe@gmail.com

Daniel Sandström, Litterär chef Albert Bonniers Förlag/Wahlström & Widstrand

Tel 08-696 83 07, daniel.sandstrom@albertbonniers.se

Bonnierförlagen

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut ca 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget, Wahlström & Widstrand, Yourlife Books och ett nystartat romance-imprint. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar, Bonnier Rights, Bonnier Brands samt Books & Dreams.

Foto: Sofia Runarsdotter