Hoppa hinderbana med Sagasagor på Kungliga slottet 6 juni!

Hoppa hinderbana med Sagasagor på Kungliga slottet 6 juni!

05 juni, 2017 | Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen deltar tillsammans med GEN-PEP på Öppet Slott – firande av nationaldagen den 6 juni – med boken Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen av Josefine Sundström och Emma Göthner.

På Kungliga slottets inre borggård kan alla besökare – barn som vuxna – tillsammans med Josefine, Emma och Carolina Klüft bygga hinderbana, rocka rockringar, springa, hoppa hopprep eller kasta prick mellan kl. 10.00 – 16.30.

Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen handlar om Saga som vill brodera sitt namn på en påse med gympakläder, men hur hon än försöker trasslar nålen och tråden ihop sig för henne. Ilsket går hon ut på gården. Där är kompisen Samir och snart har de börjat bygga en hinderbana till den trötta lilla hunden Lars-Laban, för att han ska bli pigg och busig. Men rätt var det är kommer de på att det är kul att springa banan själva!

Förutom berättelsen om Saga och Samir ingår även en faktadel om vad som händer i kroppen när vi rör på oss och vad som händer när vi varit stilla för länge. Boken vänder sig både till den som gillar högläsningsböcker med många bilder, och den som är nyfiken på hur vår fiffiga kropp fungerar.

Boken är framtagen tillsammans med GEN-PEP som Kronprinsessparet är initiativtagare till. GEN-PEP driver tillsammans med aktörer från hela samhället ett långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Projektledare för GEN-PEP är Carolina Klüft.

Hela programmet hittar du här

 

Jenny Helldahl
08-696 80 78
jenny.helldahl@bonnierforlagen.se

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.