Mikael Berglund nomineras till Studieförbundet Vuxenskolan författarpris 2017

Mikael Berglund nomineras till Studieförbundet Vuxenskolan författarpris 2017

09 juni, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Mikael Berglund nomineras till Studieförbundet Vuxenskolan författarpris 2017 för sin roman Smekmånader.

Studieförbundet Vuxenskolans författarpris tilldelas en person som i sitt författarskap speglar nutidens landsbygd, med inriktning på författare i början av sin karriär”. Priset har delats ut sedan 1954. Pristagare utses genom nomineringsförfarande och prissumman är 50 000 kronor. Priset kommer att dela ut i samband med Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Smekmånader handlar om en nära framtid, när murar byggts och landsgränserna slutits. Det nygifta paret Maija och Viktor skickas iväg på ett uppdrag till en ogästvänlig liten ö i Bottenviken. Vad uppdraget består i är oklart. När en sargad plåtfarkost med en grupp svårt medtagna människor spolas i land på ön sätts såväl samvete som de nygiftas relation på prov. Det som skulle bli en smekmånad blir en kamp om livet.

Mikael Berglund, född 1977, debuterade 2015 med den hyllade romanen Ett föremåls berättelse om obesvar. Han arbetar som grafisk formgivare, webbprogrammerare och på ett bokcafé i hemstaden Umeå.