Ulf Stark är död

13 juni, 2017 | Bonnier Carlsen

Det är en stor sorg för oss att nås av beskedet att Ulf Stark gått bort. Han var en av Sveriges allra främsta barn- och ungdomsboksförfattare – en enastående berättare och oförglömlig högläsare, med ett starkt engagemang i barnlitteraturfrågor, en av våra mest folkkära författare och flerfaldigt prisbelönad. Han hade en förmåga att skriva om det största och svåraste i livet med både allvar, värme och humor. Han skapade mångbottnade berättelser om att gå sin egen väg och att allt är möjligt med humor, hopp och fantasi.

Bonnier Carlsen har haft förmånen att arbeta med honom under många år, från Dårfinkar och dönickar 1984 fram till Amy, Aron och anden 2017.

Ulf Starks berättelser har lärt oss att vi aldrig får bli dönickar, utan vi måste ständigt kämpa för att förbli fria andar.
”Jag vill bara säga att det inte har varit nåt vidare att träffa er, sade han på tvärtomspråket.” ur Amy, Aron och anden av Ulf Stark.

Detsamma, säger vi.