Basket och kultur delar planhalva under BonnierHoops

Basket och kultur delar planhalva under BonnierHoops

14 juni, 2017 | Bonnierförlagen

För tredje året i rad öppnar Bonnierförlagen tillsammans med Svenska Basketbollförbundet en ny basketplan för ungdomar i Kista centrum. BonnierHoops ska under sommaren fungera som en mötesplats för basket och kultur. Vid invigningen uppträder hiphopartisten Lamix och Malmö-rapparen Zako. Media välkomnas!
Dessutom finns författarna Olof Lundh, Niklas Krog och Beppe Singer på plats under invigningen! 

Var: Kista torg, Stockholm
När: Onsdagen den 14 juni klockan 14:00-16:00

I dag invigs basketplanen på Kista Torg som kommer att hålla öppet varje dag i sommar. BonnierHoops vill genom streetbasketen erbjuda en rolig aktivitet under sommarlovet och samtidigt inspirera ungdomar till läsande genom att utmana och utveckla det skrivna ordet. 

Invigning med 3×3 och hiphop
Basketplanen kickar igång stort med streetbaskettävlingen 3×3 där ungdomar i Järvaområdet och Stockholms nordvästra förorter får möjlighet att möta bland annat Fryshuset, polisen och författarna Olof Lundh, Niklas Krog och Beppe Singer. Uppträder vid invigningen gör rapparen Lamix, aktuell med ny singel och Malmörapparen Zako tillsammans med Laura Arif.

 BonnierHoops startades för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg – en streetbasketplan. BonnierHoops anser att sport och läsning hör ihop. Genom en sport som är tillgänglig för alla vill BonnierHoops möta ungdomar på deras villkor och inspirera till ökad läsförståelse.