Basket och kultur delar planhalva när BonnierHoops öppnar i Malmö

Basket och kultur delar planhalva när BonnierHoops öppnar i Malmö

30 juni, 2017 | Bonnierförlagen

Bonnierförlagen tillsammans med Svenska Basketbollförbundet öppnar ännu en basketplan för ungdomar. Denna gång på Ribersborg i Malmö. BonnierHoops ska under sommaren fungera som en mötesplats för basket och kultur genom att anordna demokrativerkstad och ha basketlandslaget som gäster. Inviger årets event gör Malmörapparen Zako och poeten Jasmin Nur.

Söndag den 2 juli invigs planen på Ribersborg kl 15.00-17.00.

Program
15.00 Invigning!
15.10 Artist (Zako och Laura Arif)
15.25 Basketlir (Malbas)
15.45 DJ
16.05 Poet (Jasmin Nur)
16.20 Basketlir (Malbas)

BonnierHoops är ungdomssatsningen från Kista i Stockholm som i dagarna öppnar en systerplan på Ribersborg i Malmö. Den 2 juli invigs planen som är en del av Malmö stads Urban Beach. BonnierHoops vill genom streetbasketen erbjuda en rolig aktivitet under sommarlovet och samtidigt inspirera ungdomar till läsande genom att utmana och utveckla det skrivna ordet.

”Det känns fantastiskt roligt att vi nu kör BonnnierHoops även i Malmö. De positiva reaktioner vi mött i Kista gör att vi vill sprida arrangemanget till fler platser, ge fler barn och unga den här möjligheten att kombinera idrott med läsning. En oslagbar mix, både huvudet och kroppen mår fint. Vi ser mycket fram emot sommaren på Ribban och hoppas att riktigt många ska hitta hit och ha kul”, säger Bodil Unenge, CSR-ansvarig på Bonnierförlagen.

Invigning med basketlandslaget och Zako + Laura Arif + Jasmin Nur

Basketplanen kickar igång stort med streetbaskettävlingen 3×3 där ungdomar i Malmö får möjlighet att möta U-20 landslaget i basket. Uppträder vid invigningen gör Malmörapparen Zako och Laura Arif. Också Jasmin Nur, utsedd till en av Skånes bästa spoken word poeter, kommer att uppträda. Författare kommer och spelar!

Demokrativerkstad och spel med Malbas

Basketplanen på Ribersborg håller öppet från 2 juli till 6 augusti. Malbas kommer under sommarlovet arrangera basket för alla ungdomar. Fryshuset Malmö kommer hålla i en demokrativerkstad som ska ge ungdomar möjlighet att uttrycka sig kring samhällsrelaterade frågor genom bland annat poesi.

För ytterligare information:

Bodil Unenge, CSR-ansvarig Bonnierförlagen
Tel 070-548 55 30, bodil.unenge@bonnierforlagen.se

Olle Håkanson, Partner Håkanson United
Telefon: 070-444 35 47, olle@hakanson-united.se

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut ca 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget, Wahlström & Widstrand, Yourlife Books och ett nystartat romance-imprint. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar, Bonnier Rights, Bonnier Brands samt Books & Dreams.